автомобили и шофьори

Учтиви шофьори

Има категории шофьори и превозни средства, от които е препоръчително да стоите далеч на пътя. В тази статия ще ви кажем кой трябва да бъде предпазлив на първо място. Няма да кажа за всички тях, защото и сред тях има много компетентни и свестни. Учтиви шофьори, но често шофьорите на микробуси се държат доста арогантно на пътя, влизайки във всяка дупка. Отрязвайки другите участници в движението и т.н. Освен това някой невнимателен пътник изведнъж ще каже спрете тук. А водачът често трябва бързо да възстановява, спира и т.н. Освен това те имат такава специфика – в края на краищата доходите пряко зависят от броя на извършените полети, така че те се борят за всеки сантиметър. За всяка спестена минута. Автомобили и шофьори. Като правило в тях има водач на бомбила. Който лови като орел за всяка протегната ръка.

Автомобили и шофьори

Освен това някои от тях просто пренебрегват Правилата за движение, като се обръщат и завиват там, където е невъзможно. Понякога шофират през светофари и т.н., а техническото състояние на колата оставя много да се желае. Шофьори, които играят шах на пътя. Нареждайки се в едната или другата лента, шофьори, които мигат с фарове, тръби и т.н. – пуснете ги да минат, вероятно последният им ден си заслужава. Опитайте се да стоите далеч от военни превозни средства на пътя. Факт е, че често такова превозно средство се управлява от млад войник, който наскоро е получил лиценз. Автомобили и шофьори. Излишно е да казвам колко опасен е някакъв голям Урал, на чието колело седи напълно зелен шофьор! Ако пред вас има автобус, превозващ деца – или дръжте увеличено разстояние пред него. Или изпреварвайте и го оставете зад себе си. Типичен пример е бутилка с напитка, която лети през прозореца на автобус и пада директно върху предното стъкло на колата зад него.

Превозва ламарина

Опитайте се да не шофирате зад натоварени превозни средства. Например, ако пред вас се движи камион с цяла тухла, вие не знаете колко добре е фиксирана тази тухла. Винаги има възможност нещо да падне от тялото и да попадне, ако не на предното стъкло, то под предното колело, което може да доведе до инцидент. Много е опасно, ако камионът отпред превозва ламарина. Имаше и случай, когато стол падна от камион, превозващ мебели директно на пътното платно и се блъсна в лек автомобил, движещ се отзад. Ако видите, че една кола се движи някак неразбираемо маха от една страна на друга, рязко ускорява или забавя и т.н. – стойте далеч от нея. Може би зад волана има седнал пиян шофьор или напълно начинаещ, който все още не знае как да се държи на пътя.