автомобилни превозвачи

Основни етапи от процеса на транспортиране

Автомобилни превозвачи. Транспортът на автомобили с автовоз е най-често срещаният и печеливш начин за доставка на определен брой превозни средства до желаната дестинация. В същото време се осигурява максимална безопасност на товара, минимално време и разходи за доставка. В сравнение, например, с опцията за железопътен транспорт. Благодарение на надеждното закрепване на автомобилите в автомобилния транспортер, вероятността от тяхното увреждане е намалена. Подготовка на автовоза. Той трябва да бъде технически изправен, чист и да има специални предпазни огради. Стелажите трябва да имат защитни материали, които предпазват вратите на автомобилите, когато се отварят. Стълбите и подовете на платформата не трябва да имат остри конструкции, които биха могли да повредят гумите и долната страна на машините. Автовозите трябва да имат правилния брой регулируеми ремъци за закрепване с противоплъзгащи се блокове и подложки.

Автомобилни превозвачи

Всяка година стандартът на живот на населението се повишава. Така че те са склонни да се обграждат с различни скъпи „играчки“, които включват коли. Във всеки по-голям град има много автокъщи, предлагащи различни автомобили. Всички превозни средства се доставят до такива салони от автомобилни превозвачи. Помислете за основните характеристики на автомобилния транспорт. Автотранспортът е специализиран подвижен състав, предназначен за превоз на автомобили и други малки превозни средства. По правило един автомобилен превозвач може да превозва 8 автомобила, 5-6 джипа или 2-3 микробуса. Всичко зависи от размера на превозните средства. Автовозите могат да бъдат едно и двустепенни, отворени и покрити, с тенти или страни. За да останат машините на определеното място по време на транспортирането, те са здраво закрепени със специални закрепващи колани. Доставката на автомобили може да се извърши по всяко време на годината.

Подготовка на колата за товарене

Разстоянието между автомобилите трябва да позволява на водача свободно да седне в тях и да влезе в автомобила. Седалките трябва да бъдат покрити със защитни материали.
Автомобилите трябва да са чисти. Акумулаторите трябва да бъдат напълно заредени. Резервоарът за гориво трябва да съдържа най-малко 5 литра гориво. Необходимо е да изключите всички системи за сигурност на автомобила. Всички транспортни документи трябва да съдържат необходимите данни. Уверете се, че на пода на платформата няма остри предмети и че закрепващите ремъци и подплънките са правилно закрепени отстрани. Автомобилни превозвачи. Стартирайте двигателя, проверете работата на спирачната система, сгънете страничните огледала, ако е необходимо. Влезте бавно в платформата. Разстоянието между автомобила и всяка повърхност на автовоза трябва да бъде най-малко 8 cm, а между съседните автомобили – 20 cm.

Разтоварване на автомобила

Скоростният лост трябва да се заключи на първа предавка и да се натисне ръчната спирачка. Превозното средство трябва да бъде закрепено към платформата с най-малко две закрепващи ленти и да бъдат монтирани две тяги. След товаренето автомобилите трябва да бъдат затворени, а ключовете трябва да бъдат поставени в специален калъф. Разтоварване на кола. При разтоварване е забранено да се движите по инерция, да прегазвате закрепващи колани, тяги и други предмети. Автомобилни превозвачи. След доставка на автомобилите и проверка на състоянието им, спедиторът подписва свидетелството за приемане.