Автомобилът през зимата

Почистване на колата

Така че дойде зимата, чиято концепция е специална за България – зимният период у нас се простира в продължение на пет дълги месеца. Автомобилът през зимата. Народната мъдрост казва, че трябва да предпазвате носа си при измръзване. Но всъщност шофьорите имат малко по-различна визия за проблема на първо място, те се грижат за своите стоманени коне. Затова решихме да ви разкажем как правилно да почистите автомобила от сняг и лед, без да го повредите. Зимата трябва да се приема за даденост. Има мнение, че снегът пада от време на време дори в ада, той просто не лежи там, стига да имаме в България. Автомобилистите в цялата страна, събуждайки се рано сутринта, виждат бяло снежно одеяло пред прозореца, техните коли, които започват да наподобяват снежни човеци, и се чудят как децата могат така искрено да се радват на нашествието на бели мухи-снежинки.

Автомобилът през зимата

Първо трябва да разберете дали изобщо трябва да почистите снега от колата, преди да шофирате. Автомобилът през зимата. Мненията по това се различават, но все пак е по-добре да се отървете от масата сняг, натрупана на покрива на колата. Факт е, че по време на силно спиране, разтопен сняг може да падне върху предното ви стъкло и да намали видимостта ви. Наистина, като сняг на главата ти! В допълнение, колата ви на скорост започва да прилича на змия, отделяща кожата си, ролята на която играе сняг. Едва ли този, който се е присъединил отзад, ще се радва, че лавина се спуска върху него от колата отпред. И ако се разбрахме, че от колата трябва да се почистват сняг и лед, нека разберем какви правила трябва да се спазват в този случай, за да не повредим колата и да не съжаляваме по-късно за нашите действия.

Климатична система

Първо, нека направим това, което правим всеки ден – да запалим колата. Завъртайки ключа в запалването, ние влизаме в неравна битка със снежните преспи на вашата кола. Да, не бързайте да включвате отопляемото предно стъкло, докато снегът не се почисти от него. Също така е необходимо да се почистят въздухозаборниците на климатичната система. В противен случай снегът ще попадне във въздуховодите и отоплението на интериора ще бъде трудно.