ако колата се повреди

Дългите пътувания

Дори нова кола не е застрахована срещу различни дребни неприятности, които се случват по правило в най-неподходящия момент, в момента, в който закъснявате от работа вкъщи или бързате при свекърва си за палачинки. Ако колата се повреди. Тази статия има за цел да сведе до минимум загубата на време в такива ситуации. Следното е свързано с градско шофиране, дългите пътувания изискват отделна статия. Какво трябва да носите със себе си, освен обичайния набор от инструменти? Изберете средно положение между празен багажник и багажник, който има всичко с изключение, може би, на резервно тяло. В чанта поставете комплект предпазители, електрическа лента, лента, няколко резервни свещи, крушки за задните светлини, за фара. Такъв пакет може да се постави на рафт под жабката – той не заема почти никакво място. По-добре е да поставите в багажника генераторен колан, плъзгач и капак на разпределителя.

Ако колата се повреди

По-добре е да не забравяте да си купите и да носите кабел в багажника – той е доста добър като дреха за дрехи сред природата. Ако колата се повреди. Много части имат особеността да се провалят неочаквано, така че няма причина да се очаква, че това ще се случи в магазин, който продава авточасти, освен това не през нощта. Бутилка спирачна течност и WD-40 също не могат да навредят. Сега ще разгледаме типични ситуации, когато този комплект за ремонт може да ви бъде полезен, като не забравяме, че при всяка повреда трябва да спрете, ако е възможно, за да не пречите на движението на колегите си в автомобилната работилница. Ако вие сами не можете да се справите с преместването на колата встрани от пътя поради интензивен трафик, помолете за помощ от близкия инспектор на КАТ – това е негово задължение.

Процедурата за подмяна

И така, ситуация номер едно. По време на шофиране лампата за зареждане на батерията светва. Преди това може да е имало спад на напрежението в бордовата мрежа. Най-вероятно причината се крие в неуспешен генераторен колан. Процедурата за подмяна на повечето автомобили е доста проста, така че е по-добре да не се плашите. За повечето автомобили е подходящ следният алгоритъм, но е по-добре, ако е възможно, да се запознаете с процедурата за смяна на колана на вашия автомобил, препоръчана от производителя – трябва да се запознаете и с него. Обикновено генераторът е фиксиран върху блока на двигателя и той се върти около оста на закрепването, докато втората точка на закрепване е подвижна, като по този начин осигурява способността за опъване на колана. Необходимо е да се разхлабят закрепващите гайки и да се премести генераторът към цилиндровия блок, докато спре.