безплатен паркинг

Градските власти

Когато властите в Москва решиха да направят местата за паркиране платени, собствениците на автомобили започнаха да мрънкат. Но бързо свикнаха с новия ред. И когато служителите като експеримент направиха безплатно паркирането в Москва през почивните и празничните дни, мрънкането и възмущението на шофьорите напълно се стопиха, като кошмар сутрин. Безплатен паркинг. Откакто паркирането в белия камък стана платено, скоростта на движение в рамките на булевардите и градинските пръстени се увеличи с около 10-12%. Но не това впечатли градските власти. Така че московчани трябва да очакват, че мястото на платените паркинги ще се увеличи значително в близко бъдеще. Тежък аргумент да продължите да изпразвате портфейлите на шофьорите. От 25 декември тази година още 454 улици в централната част на столицата ще придобият платени паркинги. А жителите на квартали като Летище, Замоскворечие, Лефортово, Мариина Роща, Таганка, Южнопортови.

Безплатен паркинг

Експертите са сигурни, че скоро в Москва изобщо няма да има безплатен паркинг, но засега шофьорите не са готови за това психически и затова им остава възможността да паркират своя стоманен кон за нищо. Безплатен паркинг. И така, къде и кога можете да паркирате безплатно в Москва? Много собственици на автомобили погрешно смятат. Че безплатното паркиране в централната част на Москва е валидно през почивните дни и празниците. По принцип всичко е правилно. Но с едно малко изменение паркирането в центъра на Москва през почивните дни е само в неделя. GKU Администратор на Московското пространство за паркиране съобщава, че основната причина за поддържане на платено паркиране в събота е, че трафикът в тези дни е сравним по интензивност с трафика през делничните дни. Освен това не всеки може да паркира колата си на бордюри безплатно в неделя. Оказва се, че хората, които имат неплатени глоби, не могат да направят това.

Булевардния пръстен

Длъжниците са принудени да плащат дори по празници. И не се надявайте твърде много, че правителството ще продължи да практикува свободни дни. Спомням си, че Максим Ликсутов, заместник-кмет на Москва по транспорт и развитие на пътнотранспортната инфраструктура, обеща, че таксите за паркиране ще се начисляват само в рамките на Булевардния пръстен. В резултат на това от 25 декември TTK ще се превърне в един огромен платен паркинг, който в бъдеще само ще пропълзи в столицата. Ситуацията с дворовете, в които паркирането остава безплатно, е както следва. Дворовете са зона, в която жителите могат да паркират автомобилите си безпрепятствено, разбира се, при спазване на правилата за паркиране, които са предписани в правилата за движение.