верижен багер

Видове верижни багери

Огромно разнообразие от приставки допълнително разширява функционалността на машината. Не напразно търсенето на такова оборудване нараства. Фабриките произвеждат най-малко 50 хиляди нови багери годишно. Какви са различните видове верижни багери? Поради огромното разнообразие от задачи, които багерите изпълняват, има много разновидности на тази техника. Всеки вид работа има своя специфичност, която се отразява в дизайна на машината и нейните размери. Мини багери. Принципът на тяхното действие практически не се различава от обикновените багери. Основното предимство е размерът на тези бебета. Поради малките си размери, те успешно се справят с работа в затворени пространства. Верижен багер. Изпълняват задачи в трудни условия, например на големи дълбочини. Този тип багери често имат допълнителни приставки като хидравличен чук. Това значително увеличава обхвата на извършената работа.

Верижен багер

Верижен багер и неговото приложение. Багерите са един от най-често срещаните видове специално оборудване. Те са незаменими за всякакви земни работи и изкопни работи. Най-често багерите се използват в строителната индустрия. Основните функции на тази машина са – изкопаване и товарене на различни видове почви. Разчистване и изравняване на територията, транспортиране на насипни материали. Съвременният капацитет и обемите на кофите за багери позволяват да се увеличи количеството земя, включено в работата. Това увеличава производителността на труда, съкращава времето, необходимо за извършване на работа. Броят на необходимия персонал също е значително намален поради механизацията на тежкия ръчен труд. На добре осветена строителна площадка багерите могат да работят дори през нощта. Дори тежките метеорологични условия не ги притесняват. Съвременният багер е в състояние да се справи дори и с трудни видове почва скали, почва с високо съдържание на глина, замръзнала почва.

Средни и големи багери

Средни багери. Това са най-често срещаните машини сред подобно оборудване. Обхватът на извършената работа е много по-широк. Те осигуряват висока скорост, повишена прецизност. Всеки багер е оборудван с високоефективна хидравлична система, като по този начин постига ефективност и точност. Много популярни в тази категория са многофункционалните и компактни багери Bobcat, често използвани в строителството и други индустрии. Големи багери. Тези машини са истински гиганти. Те се използват при изграждането на наистина големи съоръжения, например при изграждането на големи стадиони, футболни игрища, летища. Тези багери имат много голяма кофа и хидравлична система с голяма мощност. Верижните багери са най-търсени. Те могат да работят върху различни видове почви, включително трудни условия. Верижните багери извършват всички видове изкопни работи и товарят пръст или насипни материали в самосвали. Такива машини също се предлагат в различни размери, което ви позволява да изберете специално оборудване за всяка задача – от работа в кариера или в минната индустрия, до градски благоустройствени дейности. Заедно с багери често се наемат допълнителни прикачени устройства за различни цели.

Верижен багер и неговото приложение

Багерите са един от най-често срещаните видове специално оборудване. Те са незаменими за всякакви земни работи и изкопни работи. Най-често багерите се използват в строителната индустрия. Основните функции на тази машина са – изкопаване и товарене на различни видове почви, разчистване и изравняване на територията, транспортиране на насипни материали. Верижен багер. Съвременният капацитет и обемите на кофите за багери позволяват да се увеличи количеството земя, включено в работата. Това увеличава производителността на труда, съкращава времето, необходимо за извършване на работа. Броят на необходимия персонал също е значително намален поради механизацията на тежкия ръчен труд. На добре осветена строителна площадка багерите могат да работят дори през нощта. Дори тежките метеорологични условия не ги притесняват. Съвременният багер е в състояние да се справи дори и с трудни видове почва – скали, почва с високо съдържание на глина, замръзнала почва.