верижен булдозер

Мощност на верижният булдозер

Верижният булдозер с право може да се счита за вид военно оборудване, тъй като първите му копия са преобразувани от танкове. Това специално превозно средство е изпратено до такъв фронт, където друго обикновено оборудване не може да се справи с поставената задача. Изпълнението на това устройство е впечатляващо и респектиращо. Мощността на верижния булдозер е огромна. Той лесно преминава най-трудния терен, преодолява най-трудните препятствия. Движи такива масиви пръст и камък, които по своята маса значително надвишават собствената му маса. Машината се чувства уверена в области на работа, където друго оборудване не може да работи. Накратко, те наемат монтиран на веригата булдозер за използване в строителни работи, мелиорация и добив. Верижен булдозер.

Верижен булдозер

Основната тайна на силата на „царя“ на машините е двигателят. Ако сте любители на гледането на телевизия, можете да поставите сателитна чиния на трактора. Ситуацията с нейното производство и инсталиране не се е променила по време на развитието на машината. Както в средата на ХХ век, верижните булдозери не отстъпват по своята мощност на военната техника. Така че днес тяхната мощност е еквивалентна на военните превозни средства. Що се отнася до първите булдозери и военни трактори, двигателите са произведени в същия завод. Така че днес специалният автомобил е оборудван с такъв двигател, който може да бъде изобретен само за агрегат с такива размери. Техническите характеристики на верижните булдозери се наричат ​​крайни, тъй като създателите им са ги проектирали да изпълняват задачи, които изобщо не са били тривиални. И те са доста балансирани, което подчертава нивото на подготовка на инженерите, участващи в проектирането на машината.

Верижните булдозери принадлежат към независим тип оборудване

Ако индикаторите за мощност и разходът на гориво бяха в дисбаланс, работата на „царя“ на автомобилите щеше да бъде излишна, не печеливша. Верижните булдозери често се използват в тесен съюз с други видове специално оборудване. При изграждането на магистрали, при изграждането на индустриални съоръжения, канали, в зони на природни бедствия. Използват се булдозери за почистване на входовете към работните места на други машини. Следователно общото мнение се утвърди, че верижните булдозери принадлежат към специално оборудване. В действителност не е така. Верижните булдозери принадлежат към независим тип оборудване. Производители и марки булдозери се извършва от предприятия като CJSC Dormash. Също е много популярно специално оборудване на следните чуждестранни марки: Komatsu (Япония), Caterpillar (САЩ), Liebherr (Германия), Case (САЩ). Трябва да отбележим и китайските предприятия Shantui и Peng Pu, които стават все по-популярни на българският пазар на специално оборудване.

Верижни булдозери Caterpillar

Верижни булдозери Cat®. Продуктите на американския производител Caterpillar са заслужено популярни в много страни по света. Верижен булдозер. Булдозерът Cat® Crawler осигурява превъзходни характеристики и производителност. Машината се предлага в различни климатични версии и може успешно да се използва на всяка географска ширина. Закупуването или наемането на оборудване с марка Cat® може да ви помогне значително да подобрите крайния резултат на вашия бизнес за кратко време. Широка гама от булдозери с малка, средна и голяма мощност, както и високо специализирани машини за работа с отпадъци ви позволява да изберете най-ефективното оборудване за изпълнение на необходимите задачи. Специално оборудване от този тип е направено въз основа на серийни модели трактори със стандартизирани компоненти. Това опростява задачите за доставка на резервни части и инструменти при ремонт на машини.