видове складово оборудване

Видове оборудване

Използва се предимно в малки складове или при избор на малък обем продукти. Подвижен. Техният малък размер им позволява да се използват в условия на плътно съхранение, където използването на електрически колички е невъзможно. Предните модели са подходящи за преместване на малки обеми, тъй като ръчното задвижване налага значителни ограничения върху скоростта на работа. Те се характеризират с висока степен на надеждност поради простотата на дизайна, дълъг експлоатационен живот и ниска цена в сравнение с представителите на електрическо задвижване. Видове складово оборудване. Електрическо задвижване. Достигнете камиони, самоходни колички, товарачи и стекери. Благодарение на електрическото задвижване те извършват операции с различен тип сложност и товароносимост. Въпреки високия работен потенциал, той може да се използва в средни и големи складови комплекси.

Видове складово оборудване

Наличието на специализирано оборудване е основният фактор за продуктивната работа както на големи, така и на малки складови комплекси. Необходимостта от навременно поставяне на продукти на адреси. Наличието и лекотата на избор от огромен асортимент диктуват необходимостта от използване на специализирано оборудване за работа при тези условия. Поради голямото си разнообразие, в зависимост от областта на приложение и спецификацията, могат да бъдат разграничени следните. Изисква зарядна станция и квалифициран персонал за поддръжка и ремонт. Високата цена се компенсира от липсата на разходи за горива и смазочни материали, тиха работа и липсата на отработени газове. Дизелови мотокари. Най-мощният сред представените сортове.

Самоходно оборудване

Те се характеризират с висока маневреност и мобилност – те са в състояние да работят както на повърхността. Така и на открито, което не може да се каже за електрическите модели. Те се използват главно на открито или в помещения с висока вентилационна способност поради високо замърсяване на въздуха. Използването както на ръчно, така и на самоходно оборудване в склада позволява постигането на висока икономическа възвръщаемост. Поради значително намаляване на времето за товарене и разтоварване на продукти. Важен фактор ще бъде и такъв елемент като организацията на съхраняването на адреси чрез поставяне на рафтове. Това не само осигурява значително спестяване на пространство, но също така позволява бърз достъп до цялата гама от поставени продукти, материали или оборудване.