влекачи MAN

Влекачи MAN

За да замени този флагман, чието производство всъщност е ограничено, беше представен двигателят MAN D 3876 с напълно модерен редови шестцилиндров агрегат. Работният обем е 15,2 литра, а максималната настройка на мощността е 640 к.с. Постигната от двустепенен турбокомпресор с въздушно и водно охлаждане. Предимствата включват намалено тегло на двигателя със 160 кг поради използването на съвременни високоякостни сплави. Влекачи MAN. Производителят адресира това устройство не само към превозвачите. Нои към селскостопанските предприятия, както и към строителния сектор. Камионите MAN TGX, доставени в България. Които отговарят на стандартите Euro 5. Са оборудвани със система за неутрализация AdBlue SCR, която за разлика от системите с рециркулация EGR е по-малко чувствителна към количеството сяра в дизеловото гориво, е по-малко взискателна към качество на моторното масло, но осигурява по-честа смяна.

Влекачи MAN

Що се отнася до международния транспорт, екологичният клас Euro-6, необходим за тяхното прилагане, се постига чрез комбинация от SCR и EGR технологии, заедно с филтър за твърди частици. В същото време системите за рециркулация на двигателите на MAN са доста модерни и именно те налагат използването на двустепенно турбокомпресор. За да се намали количеството образувани азотни оксиди, въздухът, подаван под налягане, се охлажда, като не се използват най-простите топлообменници въздух-въздух, а течни топлообменници, през които циркулира антифризът. Влекачи MAN. Семейството TGX има избор между 16-степенни ръчни или роботизирани трансмисии. В България най-популярната механика и тук въпросът е не само цената, но и по-трудните условия на работа, особено ако автомобилът участва в дърводобив или нефтени находища. Независимо от това, за такива случаи инженерите са разработили системата TipMatic Profi.

Годишни икономии

Инженерите на MAN, позовавайки се на изследването, отбелязват. Че допълнителен фактор за спестяване е намаляване на собственото тегло на камиона според техните данни намаляването със 150 кг в европейски условия позволява до 1,5 хиляди евро. Що се отнася до серията TGX и TGS, няма да е възможно да се определят ясни граници на теглото. Моделът на двигателя е от решаващо значение. Независимо от това, въпреки редица общи дизайнерски решения, по-специално използването на еднокрили пружини в задното окачване в редица версии. Предната ос на автомобилите е проектирана за различни товари, за бюджетния TGS е 7,5 тона, за по-модерния TGX 9 тона. В същото време първата опция е много по-лесна, така че самият превозвач трябва да реши кое е по-добро лекотата на конструкцията или допълнителен резерв на безопасност.