въздушен транспорт

Предимства на въздушния транспорт

Особености на въздушния транспорт на тежки и извънгабаритни товари. Предимствата на въздушния транспорт включват високата скорост на движение на плавателния съд. Независимо от метеорологичните условия, теглото на стоките, индикаторът може да достигне 200-500 км / ч, други превозни средства не са в състояние да се конкурират. Труден терен, море, пустиня, опасен маршрут или отсъствието му в отдалечен град няма да се превърне в пречка за самолета. Въздушен транспорт. Гарантирана безопасност на пратката – при транспортиране на стоки по въздух рискът от повреда, повреда, пълна загуба е минимален. Обектът е здраво закрепен, не е изложен на разклащане, силни вибрации и случайни падания. Опростен митнически контрол – пратката се проверява при товарене на лайнера, в точката на разтоварване. Възможно е преминаването на няколко транзитни граници без излишни проблеми.

Въздушен транспорт

Характеристики и предимства на въздушния транспорт на различни видове товари. Транспортът на товари по въздух е най-бързият и надежден начин за придвижване на обект, ценна пратка на всяко разстояние. Самолетите имат голяма товароносимост, не рискуват да бъдат забавени в полета поради задръстванията по маршрута. Пратката практически не е изложена на посегателствата на измамници. Въздушният транспорт на стоки през България и света ви позволява да доставяте стоки до труднодостъпни, отдалечени райони. Намалено време за доставка – подходящо за нетрайни, ценни стоки, документи, кореспонденция. Разстоянието между градовете, щатите, континентите се покрива в часове, а не в дни. Самолетите са предпочитан транспорт, когато е необходимо бързо, надеждно преместване на партида на голямо разстояние. Услугата се изплаща със скоростта на доставка, безопасността на обекта.

Характеристики на въздушния превоз

Универсален метод за доставка – особеността на въздушния транспорт на стоки ви позволява да премествате стоки с всякакви характеристики. Размери, тегло, специфичност, чувствителна електроника, нетрайна храна, растения – размерите на облицовката побират различни предмети. Проследяване на партиди – системите за мониторинг ви позволяват да контролирате товара навсякъде по света. Спазване на сроковете за доставка – клиентът на услугата може да очаква, че партидата ще бъде изпратена до получателя в уговореното време. Застраховката е гаранция за безопасността на обекта, услугата задължително се предлага от уважавани логисти. Трудно се доставят стоки с ограничен срок на годност. Необходимо е да се създадат специални условия, да се поддържа влажност. Да се оборудва превозното средство с климатични технологии, да се спазва ограничението на скоростта. Изискванията бяха игнорирани, превозвачът спасен – загуби, пълна загуба на пратката не може да бъде избегната.

Транспортиране на нетрайни стоки

Решението кога да се доставят нетрайни стоки се взема от самолети. Плодови зеленчуци и храна. Живи растения и лекарства, ваксини, кръв. Органи за трансплантация. Козметика. Логистът винаги се опитва да планира директен полет за дадена категория стоки, допустимо е едно претоварване. Превозвачът се грижи за всички организационни проблеми. Следи за правилното поставяне на различни групи стоки – в отделни отделения. Проверява здравината на контейнера, ако е необходимо, използва допълнително. Изчислява възможността за поставяне на кутии в купчини, за да не се повреди партидата. Осигурява надеждно фиксиране на обекта в облицовката. Резултатът е доставка без закъснения по пътя, безопасност на стоките с ограничен срок на годност, безопасност.

Въздушен превоз на леки товари

Ниско тегло, но голям обем, нестандартни размери са характеристиките на леките стоки. Въпреки лекото си тегло, корабоплаването може да бъде скъпо, ако превозвачът пресметне обема. За да се минимизират разходите на клиента, превозвача изчислява обема на кутиите. Пролуката между контейнера, която е фиксирана възможно най-близо една до друга. Точно изчислява брутното тегло на даден обект, партиди – разделя обема, зает от кутии в самолета, на общото тегло. Въздушен транспорт. Леките стоки включват стоки, чийто обем надвишава 0,006 м3 на 1 кг бруто. Когато се движите с кола, железопътни влакове, те заемат много място, трябва да платите повече за доставка. Транспорт без опаковка – фиксиране и преместване върху палети, под които са монтирани дървени греди, за да се сведе до минимум натискът върху пода.

Особености на въздушния транспорт на тежки и извънгабаритни товари

Предмет с тегло над 80 кг е тежък. Извънгабаритни – товари, които надвишават стандартните размери на люковете за товарене на самолета. Такива пратки се транспортират със самолети, които са предназначени за специфични цели. Доставка в контейнери – изключва се задължително фиксиране в отделенията, случайно движение, падане по пътя. Ограничителни размери – обект, който не надвишава 6,4 м височина и дължина. Въздушният превоз на извънгабаритни, тежки товари се извършва от подводки с максимална товароносимост, оборудвани с голям люк, през който можете да организирате товаренето на нестандартен обект. Услугата е единственият начин за бързо, без предразсъдъци, изпращане на обекта до местоназначението му. Доставката по въздух е гаранция, че стоките ще бъдат натоварени правилно, бързо преместени и прехвърлени на получателя с пълна безопасност. Логистът се грижи за всички организационни въпроси, подготвя придружаващ пакет документи, застрахова пратката, спазва сроковете.