гамата на Volvo

Гамата на Volvo

При всички тежки тежести от гамата на Volvo, инструменталната група е преработена, за да включва 12-инчов цифров дисплей с висока разделителна способност. Четири менюта могат да се използват за контрол и достъп до информация. Водачът може да манипулира, като натиска клавишите, вградени в волана. Наличен гласов контрол, работа със сензорен екран и панел, с който можете да управлявате дисплея. За да бъде по-удобно за водача да работи в кабината, в панела са поставени допълнителни отделения за съхранение. Допълнителен 9-инчов дисплей може да бъде интегриран по избор. Той е оборудван с информационно-развлекателна система, навигационна система и може да предоставя данни за товари, натоварени за транспортиране. На екрана се показва картина от осем външни камери. Самите панели подобряват аеродинамиката на автомобила поради известно отместване.

Гамата на Volvo

Панорамните прозорци осигуряват отлична видимост, която допълнително се подобрява от инсталирането на странична камера. С негова помощ на дисплея се предава изображение на случващото се в зоната за пътници. Не е необходимо шофьорът да се разсейва и може да следи какво се случва на дисплея. Има джойстик за автоматичната скоростна кутия I-Shift с осветени режими на превключване на предавките, което е по-удобно за водача при шофиране. Тежките модели на Volvo Trucks са отделили особено внимание на подобряването на безопасното шофиране. Круиз контролът надолу е добавен към съществуващите системи за безопасност. Когато колата се движи надолу, тази система ограничава скоростта и предотвратява ускорението. Адаптивният круиз контрол ACC работи при всяка скорост, дори 0 км ч. Новите нива на оборудване включват електронната спирачна система EBS.

Пето поколение

Този камион за дълги разстояния се счита за най-добрия от 30 години и се продава по-често от други. В следващото, пето поколение на трактора Volvo FH е запазен разпознаваемият външен вид, но са му придадени по-модерни и стилни функции. FH вече разполага с V-образни фарове, които са оборудвани с технология, която позволява на дългите светлини да се адаптират към различни условия. Сега, тъй като дизайнерите на шведската компания са уверени, за всеки, който е на път до Volvo FH, нивото на безопасност трябва да бъде повишено. Разработчиците се погрижиха и за това как да спестят гориво колкото е възможно повече. Инсталираният 13L турбокомбиниран двигател заедно с технологията I-Save допринася за 7% икономия на гориво. Специалната технология, създадена за транспорт на дълги разстояния, работи според принципа колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-големи са спестяванията.

Volvo FH16

Тежката категория е водещият в обновената гама камиони на Volvo. Появата му е получила брутален вид. Тракторът е украсен с решетка на радиатора, която визуално наподобява каскада на водопад. Volvo FH16 също така придоби фарове от тип V с адаптация за дълги светлини. Тази технология предвижда, че когато се приближавате към превозно средство, движещо се отпред или отпред, осветлението частично автоматично се изключва. Тази уникална разработка ще осигури допълнителна безопасност на пътя, когато фаровете не заслепят останалите водачи.