голям трафик

Ограничението на скоростта

Не е тайна, че най-безопасният стил на шофиране в автомобил предполага такъв важен момент като поддържането на среден дебит. Нещо повече, ние знаем или помним от билетите за тестване на пътното движение, че най-безопасната скорост е просто скоростта на движението. Нека да видим как това твърдение е вярно. Ако стигнете до Московския околовръстен път в ранните сутрешни часове, лесно ще забележите, че никой от шофьорите не спазва ограничението на скоростта. Голям трафик. Ако някой не си спомня, ограничението на скоростта на Московския околовръстен път е 100 км / ч, но малко от шофьорите се движат там по-бавно от 130-140. Включително вагони за далечни разстояния. Воля или не, дори съвестните автомобилисти започват да оказват по-смело натиск върху бензина.

Голям трафик

От една страна, ние, като спазващи закона граждани, трябва да се опитаме да спазваме правилата за движение , особено след като те не са нищо повече от федерален закон. Голям трафик. В края на краищата ние не се отнасяме толкова лекомислено, да речем, към Наказателния кодекс, който също е федерален закон. От друга страна, самият живот ни тласка към умишлено нарушаване на закона само с една цел – да запазим живота и здравето си. И не само на себе си. Събудихте се рано сутринта, за да стигнете по чист път с колата си до работа вили, села, свекърва, болница. След като излезете на магистралата, вие, като спазващ закона, не претоварвате педала за газ с наднорменото тегло на багажника си. Колата лесно се търкаля по пътя със скорост под сто. Правилата не се нарушават. Скоростта е доста прилична. Дори от време на време изпреварвате различни камиони и автобуси.

Авария на пътя

Но един по един, все по-често, други шофьори започват да ви изпреварват и скоро забелязвате, че колата ви остава единствената кола на пистата, която се движи със законна скорост. Само вие не нарушавате умишлено правилата и само вие създавате истинска авария на пътя. И ситуацията е много опасна.
Факт е, че когато шофирате кола, средства за повишена опасност, между другото, всяка маневра е рисков бизнес. До известна степен, разбира се. Сега си представете, че хиляди шофьори, които пътуват с вас по техен бизнес, трябва да възстановят точно заради вас, да натиснат спирачката или обратно на бензин, да изпреварят и т.н. Обикновено в такива ситуации такъв бавно движещ се водач е обречен да бъде ударен в кърмата. Резултатът е задръстване, развалено настроение за целия ден и създаване на още по-опасна аварийна ситуация на пътя.