Гориво на ефективни камиони

гориво на ефективни камиони

Гориво на ефективни камиони

Според предварителните изчисления Z Truck е в състояние да намали разходите за транспорт на товари с една трета. Камионът има отлични аеродинамични характеристики, които са възможни за кабина без качулка. По време на създаването на този модел разработчиците получиха 29 патента. В същото време ефективността беше разработена на всички етапи, до използването на гуми с ниско съпротивление при търкаляне. Гориво на ефективни камиони. В ход са разработки в по-традиционни посоки, а именно намаляване на собственото тегло на влака, подобряване на двигателя и трансмисионните системи, усъвършенстване на аеродинамичните параметри. Един такъв проект е камионът Starship от AirFlow и Shell. Основната концепция, внедрена в него, беше да демонстрира ефективността на новите синтетични смазки и техния ефект върху увеличаването на специфичната ефективност на двигателя.

Гориво на ефективни камиони

Според вицепрезидент на Shell, този проект демонстрира лидерската позиция на компанията в областта на напредналото развитие и енергийната ефективност в такава динамична индустрия като превоза на товари. Гориво на ефективни камиони. Камионът е направен под формата на триосен трактор с половин качулка, подобен на външен вид на, но базиран на класическата агрегатна основа, претърпяла сериозна модернизация. По този начин представените модели ясно демонстрират основните насоки за развитие на дизайна на камионите от футуристични електрически и водородни превозни средства до усъвършенствани класически трактори, изградени, като се вземат предвид съвременните постижения. От турбосъединение до дронове. За пълнота трябва да се отбележат редица обещаващи разработки, които се прилагат широко в камионите. На първо място, това е намаляване на броя на осите.

Тези двигатели са в състояние

В допълнение към всичко изброено по-горе се развива и използването на природен газ. Тези двигатели са в състояние да намалят експлоатационните разходи с 40-45% с незначителна загуба на мощност. Освен това самият метан всъщност е възобновяем източник на гориво, тъй като може лесно да се синтезира от селскостопански отпадъци. Преди това такива модификации бяха изградени на базата на стандартни двигатели с минимални промени, което доведе до намаляване на ресурса, значителни загуби на мощност и невъзможност за работа с традиционно гориво. Сега такива двигатели са двугоривни и се изчисляват въз основа на параметрите на изгарянето на газ.