грижа на автомобила

Външността на тялото

Грижата за автомобила трябва да бъде постоянна и да се извършва, ако искате, с любов и грижа, не по-малко от чистокръвен кон. Има няколко неизменни заповеди по този резултат. Основното е, че при никакви обстоятелства не оставяйте автомобила мръсен. Грижа на автомобила. Не пестете вода за измиване на колата, не се опитвайте да измиете цялата кола с една кофа и една мръсна четка, парцал или гъба. Това няма да е измиване, а надраскване на повърхността на тялото с пясък и мръсотия, съдържащи се в този препарат. В началото на измиването навлажнете външността на тялото с много вода, особено там, където са се залепили мъртви насекоми. Когато измивате, използвайте мека четка и гъба, като непрекъснато изливате вода върху мястото, за да отстраните останалата мръсотия. Редът на измиване е отгоре надолу. След измиване колата се избърсва с чист и мек памук, или още по-добре велурен парцал. Не мийте и не сушете автомобила си на слънце.

Грижа на автомобила

Измитата кола трябва да бъде консервирана с миещи се консерванти, които съдържат синтетични восъци. Тези консерванти ефективно защитават боята. Тази операция обаче също не може да се извършва на слънце. Автомобилът се третира с консерванти веднага след края на прането, когато тялото му е все още мокро. Избършете прозорците и чистачките с мека и чиста кърпа, като използвате топла вода, алкохол, амоняк или специални чистачки. А сега за дългосрочното съхранение на автомобила. Грижа на автомобила. Откритото паркиране на кола под снега, дъжда, слънцето е обречената на сигурна смърт. Разбира се, най-добре е да го съхранявате в метална гаражна кутия. Но и това не е най-добрият вариант. Защото в желязната роба същата зимна слана, същата лятна жега. И не всеки може да си позволи стационарен гараж. За всичко това помещението, в което се съхранява вашият стоманен кон, трябва да е сухо, добре проветриво, затъмнено и температурата в него не трябва да пада под 5 ° C.

Изпускателната тръба

При тази температура можете да оставите както батерията, така и радиото в колата. При по-ниски температури те трябва да бъдат отстранени и съхранявани на друго място. В двигателя горивото се модифицира, след това се изваждат свещите, във всеки цилиндър се налива 25-30 г моторно масло и 3-5 пъти се завърта коляновия вал, след което свещите се връщат на мястото си. Освен това покрийте отворите на въздухозаборника на филтъра, изпускателната тръба, отвора на тръбата на резервоара за гориво с кърпа или намаслена хартия. Препоръчително е да покриете двигателя с намаслена хартия, филм или брезент, да почистите и избършете всички електрически кабели и да поставите автомобила на стойки, така че колелата му да не докосват пода или земята. Стойките трябва да се поставят под специалните скоби до криковете. Необходимо е също да се намали налягането в гумите до 0,5 kgf / cm2. Не забравяйте да смажете инструмента си шофьор.