двигателя през зимата

Бордовата техника

Със сигурност всеки шофьор през зимата е изправен пред факта, че не е в състояние да запали колата си. В същото време настроението ни се влошава, всичките ни планове се сриват, започваме да се изнервяме и в резултат денят е съсипан в бъдеще. Двигателя през зимата. Знаете ли, че на автомобил с ръчна скоростна кутия трябва да стиснете съединителя, когато се опитвате да го стартирате? Това прави стартирането на двигателя много по-лесно, особено при тежки студове под 10 ° C. Нека поговорим за това какви други начини можете да стартирате колата в студено време, ако традиционният метод не работи. Най-популярният начин сред автомобилистите е методът осветление. Тази операция е съвсем проста, но изисква външна помощ, тъй като стартерът трябва да бъде снабден с източник на захранване. Но тази процедура е опасна за повечето съвременни автомобили. Те могат да развалят бордовата техника поради големи скокове на мощност.

Двигателя през зимата

Каквото и да се случи, първо трябва да изключите двигателя донор, след това последователно да свържете едни и същи клеми на двете батерии с проводници. Двигателя през зимата. След това стартираме двигателя на автомобила донор и му даваме време да работи. След това заглушаваме двигателя му. Е, това е всичко, сега можете да опитате да запалите колата си. Не по-малко популярен е теглещият метод за стартиране на двигателя. Но, първо, този метод не може да се използва за стартиране на автомобили, оборудвани с автоматични скоростни кутии, и второ, замръзнал колан за време може да скочи с един или два зъба. Напоследък на рафтовете на магазините се появи голямо разнообразие от химикали, които улесняват стартирането на двигателя в студено време. В повечето случаи това са аерозоли със силно запалими течности. Необходимо е да ги поръсите във въздухозаборния канал и ще бъде възможно да отидете.

Автомобилни системи

Но този метод съдържа и клопки. Така че в повечето съвременни автомобили дупката във въздухозаборника може да бъде скрита навсякъде и понякога е много трудна задача да се стигне до нея. И в някои случаи ще трябва да работите с гаечен ключ. В заключение бих искал да кажа още веднъж, че всички шофьори диагностицират и подреждат всички автомобилни системи предварително, преди пристигането на зимата и настъпването на студеното време. И може би дори не е нужно да прилагате методите, описани по-горе.