дизелов мотокар

Предимства и недостатъци на дизеловите мотокари

Дизеловите мотокари отдавна са спечелили репутация на надеждно складово оборудване. Тези машини са идеални за повдигане и преместване на товари на открити площи, дори при тежки метеорологични условия. Дизеловото гориво осигурява на камиона висока производителност. Мощността на дизеловите мотокари е напълно сравнима с мощността на техните бензинови колеги. В същото време дизеловото гориво има значително предимство пред бензина – доста ниска цена. Поради тази причина, а също и поради по-ниския разход на гориво, дизеловите мотокари превъзхождат бензиновите модели от икономическа гледна точка. Дизеловите мотокари имат доста висока товароподемност и висока ефективност. Тези машини поддържат първокласните си характеристики дори в най-суровия климат. Дизелов мотокар. Всеки дизелов мотокар може да бъде оборудван с различни взаимозаменяеми приспособления – грайфери, куки, четки и др. Недостатъците на дизеловите мотокари са наличието на вредни емисии и високи нива на шум.

Дизелов мотокар

Ето защо дизеловите мотокари не се препоръчват за използване в малки затворени пространства. От друга страна, нямат равни на открито и в затворени складове с подобрена вентилация. Специалните неутрализатори намаляват количеството на токсичните отработени газове. Някои трудности могат да възникнат при стартиране на дизелови мотокари при температури на замръзване. За да се премахне този проблем, трябва да се използва система за студен старт през зимния сезон. През последните години производителите произвеждат дизелови мотокари с удобни кабини с подобрена видимост за оператора, удобни седалки и прости контроли. Дизеловите двигатели отговарят на изискванията на ЕС по отношение на екологичността. Което означава, че тези камиони отговарят на директивите на ЕС относно вредните емисии и изискванията за безопасност. По този начин спазването на екологичните стандарти, високата производителност, съчетана с лекота на експлоатация и поддръжка, правят дизеловите мотокари оптималното оборудване за работа в модерен склад.

Разходи за сервизна поддръжка

За складове с постоянно висок оборот, когато оборудването за товарене често е на открито, дизелът е най-ефективният и надежден вариант. Газов (газо-бензинов) мотокар ще се справи отлично с денонощна работа с кратки прекъсвания в складове със среден и нисък дебит. Електрическият мотокар е екологичен и подходящ за работа в помещения без вентилация или места за хранене. Разходите за сервизна поддръжка са по-високи за дизеловите и по-ниски за електрическите. Електрическите са по-скъпи от другите, дизеловите са по-евтини. Водени от плюсовете и минусите на изброените видове оборудване, можете да изберете складово оборудване, което е най-подходящо за вашите изисквания.