доставка на ценни стоки

Подготовка за транспортиране

Прави се опис на товара. След това той трябва да бъде правилно опакован, като се вземат предвид особеностите. Благодарение на надеждната опаковка нещата по време на пътуването ще останат напълно неподвижни, няма да бъдат засегнати от вредни фактори на околната среда. Предимно влага и прах. След натоварване каросерията на автомобила се запечатва. На междинни спирки и на разтоварващия пункт водачът, във втория случай – и получателят на товара проверява пломбите. Това служи като допълнителна гаранция за безопасността на нещата. Трябва да се помни, че никакво минимизиране на риска няма да ги премахне напълно. Поради това е препоръчително да се застраховат ценни товари преди изпращане. При съставяне на договор човек трябва да се опита да вземе предвид всички непредвидени ситуации, които могат да възникнат по време на транспортиране. Доставка на ценни стоки.

Доставка на ценни стоки

Доставка на ценни стоки по шосе. Ценните стоки са артикули, които имат значителна стойност. Списъкът не се ограничава само до бижута, антики и пари. Същата категория включва експонати, екзотични животни и растения, скъпи крехки продукти и много други. Доставянето на ценен товар не е лесна задача. Винаги има опасност от нападение от нарушители или повреда на вещи по време на транспортиране. Безопасното транспортиране изисква спазване на редица условия. Само в този случай ценният товар ще пристигне на място здрав. Ценният товар трябва да бъде внимателно подготвен за транспортиране, за да се сведе до минимум всички възможни рискове. За да се гарантира безопасността на някои предмети, ще е необходимо да се създадат определени условия за тях. Например, древните книги трябва да бъдат защитени от проникване на влага, а античните предмети – от удари и вибрации. Изделията се проверяват внимателно преди товарене.

Избор на кола и маршрут

При транспортирането на ценни стоки от голямо значение е правилният избор на транспорт и подготовката на оптималния маршрут. Най-добре е да поръчате специална кола с шофьор и охрана. Такива превозни средства са оборудвани със системи за сателитно проследяване, което дава възможност за постоянно наблюдение на тяхното местоположение. При транспортиране на някои стоки се изисква бронирано превозно средство. Много е важно да има постоянна радиовръзка по целия маршрут между водача и диспечера. Ако не е възможно да наемете специално превозно средство или собственикът на товара счита такава предпазна мярка за скъпа и прекомерна, тогава обикновено се поръчва фургон за доставка. Трябва да се вземе с изцяло метално тяло – но в никакъв случай не с тента. Престъпниците могат лесно да отрежат сенника с обикновен нож, след което кражбата на товара ще бъде много проста. Задната врата на микробуса трябва да бъде здраво заключена.

Транспортни характеристики

Като допълнителна предпазна мярка някои шофьори на спирки, особено през нощта, паркират колата със задната порта точно до стената на сграда. Друг подходящ вариант е да се монтират вътрешни и външни камери за наблюдение на камиона. С тяхна помощ можете да проследите ситуацията на монитора. Ако престъплението е извършено, тогава камерите могат да запишат действията на крадците, лицата им и колата. Впоследствие тази информация ще се окаже много ценна за правоприлагащите органи. И, разбира се, дори ако е поръчан редовен товарен микробус, препоръчително е да наемете пазач, ако е необходимо – с оръжие. За целта собственикът на товара се свързва със специализирана агенция и сключва договор за ескорт. Маршрутът на движение се прави от управителя на превозвача, заедно със собственика на товара. Доставка на ценни стоки. Този документ е подписан възможно най-подробно, като посочва всички спирки. При разработването му е необходимо да се вземе предвид местоположението на пунктовете за приемане на храна, местата за почивка и нощувка, както и местоположението на постовете на КАТ.