доставчици на иновации

Доставчици на иновации

Но не само изображението, но и анализът на различни шумове и звуци е необходим за безопасността на автомобила. Звуковият анализатор на Bosch SoundSee скоро ще бъде в космоса на борда на МКС. Използвайки свръхчувствителни микрофони, анализаторът улавя шума от експлоатационните блокове на космическата станция и след това го анализира с AI, за да открие потенциални аномалии и да даде представа кога е необходим ремонт. Доставчици на иновации. Представители на германската компания заявиха, че с течение на времето ще бъде въведен аналог на SoundSee за прогнозна диагностика на тежки превозни средства. Автоматизираната система за паркиране на камериер е съвместна разработка на Bosch и Daimler и е официално одобрена за ежедневна употреба в България. Сензорите за инфраструктура за автономно паркиране се доставят от Bosch. Очаква се много паркоместа в Германия да бъдат оборудвани с тази усъвършенствана система до края на 2021 година.

Доставчици на иновации

Bosch представи демонстрационен автомобил, който за първи път използва ултрашироколентов достъп UWB за идеално влизане без ключ. Тази нова комуникационна технология вече се предлага в някои смартфони. UWB позволява локализирането на смартфони с точност до няколко сантиметра, което прави комуникацията с автомобила особено сигурна. Шасито Rolling е платформа за електромобилност, която съчетава всички градивни елементи на електрическо превозно средство, от трансмисията до кормилното управление и спирачките. Чрез партньорство с експерта по шаси Benteler, Bosch демонстрира как всички негови EV продукти могат да бъдат интегрирани помежду си. Доставчици на иновации. Показаните по време на изложението радарни и лидарни сензори от последно поколение на Bosch улавят по-ефективно околностите на автомобила, дори при неблагоприятни метеорологични условия. Присъщият им дълъг обхват на откриване, широка бленда и висока ъглова разделителна способност помагат на автоматизацията да реагира по-бързо и по-надеждно.

Доставчици на иновации

Ултрареалистичният 3D дисплей на Bosch внася трето измерение в кабината. Пасивната 3D технология създава реалистичен 3D ефект на заобикалящия пейзаж на пътя и предупредителни сигнали без специални очила. Това позволява визуалната информация да се възприема по-подробно. Отколкото се показва на конвенционалните екрани, което намалява умората и подобрява концентрацията на водача. Бордовите компютри на Bosch скоро ще могат да увеличат изчислителната мощност на автомобилите хиляда пъти. Компанията е създала този вид компютри за управление на автоматизираното шофиране, задвижването, интеграцията на информационно-развлекателната система и функциите за помощ на водача. Технологиите за получаване и обработка на информация за отдалечени обекти с помощта на активни оптични системи в съвременните превозни средства не могат да бъдат отхвърлени. Демонстрираха своите много нови лидарни технологии.