eкипировка за зимата

Екипировка за зимата

Температурата на електролита на акумулатора намалява неговият вискозитет се увеличава, скоростта на дифузия в порите на активния материал на плочите намалява. Електропроводимостта намалява и поради тази причина ефективността на процеса на зареждане от генератора намалява при същото зареждащо напрежение на колата. Екипировка за зимата. Стартирането на студен двигател изисква повече енергия и енергия от акумулатора поради увеличените токове на разреждане и по-дългата работа на стартера. Това води до по-дълбоко разреждане на батерията, намаляване на нейния заряд. Увеличава се броят на потребителите на електричество, включени в работата. Както за комфорт в купето, така и за безопасно движение, чиято мощност идва от генератора, и при празен ход от батерията.

Екипировка за зимата

По-кратките часове на деня изискват по-дълги осветителни тела и намаляват способността на генератора да презарежда ефективно батерията. Влошаващите се пътни условия, това води до намаляване на динамиката на превозното средство, което намалява енергийната мощност на генератора. Екипировка за зимата. Това от своя страна намалява възможността за пълно зареждане на батерията. Влиянието на тези фактори върху намаляването на заряда на акумулатора обективно се увеличава в много по-голяма степен. Ако автомобилният генератор поради износване на части не осигурява връщане на номиналните индикатори ток на натоварване. Собственикът на колата, като правило, след много години експлоатация не проверява генератора за откат и в резултат на това през зимата той се сблъсква с факта, че полуразреден акумулатор не може да запали студен двигател.

Отоплението

Факелът загрява само въздуха в цилиндрите на двигателя. А течността в охладителната система и моторното масло остават студени и помпата не може бързо да ги изпомпва през охладителните и смазочни системи и следователно. Такова нагряване може да бъде опасно и да причини преждевременно износване на части. Ето защо отоплението на двигателя трябва да започне с нагряване на маслото в масления съд. За което може да помогне стартовият нагревател. Най-важното нещо, което трябва да се вземе предвид при работа със стартовия нагревател е. Че той не трябва да бъде оставен без надзор, когато е включен. В крайна сметка, дефектен нагревател може да причини пожар или дори експлозия. Що се отнася до избора на производителя и модела на електрическия нагревател. Има много възможнос както чуждестранни. Така и местни разработки са представени на пазара на всички региони.