започнали ли сте да шофирате

Правилата за движение

Предвид темповете на съвременното развитие, броят на автомобилите на пътя нараства все повече и повече всеки ден. И ако начинаещ автомобилен ентусиаст няма определени шофьорски умения, тогава може да му бъде много трудно на градските улици. Започнали ли сте да шофирате. Особени трудности могат да възникнат за тези, които първоначално планират да обикалят голям град с голям поток от автомобили. Независимо дали сте момче или момиче, не се колебайте и е по-добре да залепите два знака под формата на буквата U на предния и задния прозорец. Най-малкото това ще привлече вниманието на съседите в потока и те ще бъдат готови да очакват възможни непредвидени действия от вас. Въпреки че правилата за движение казват. Че през първите две години шофьорът трябва да кара със стикер, който показва ограничението на скоростта от 70 км / ч, у нас по-разбираемият знак за всички е студент.

Започнали ли сте да шофирате

Момичета, за да привлекат вниманието, залепете стикер под формата на обувка, което означава, че дама кара. Както е предписано от правилата за движение. За първите две години е по-добре да не се превишава ограничението на скоростта от 70 км / ч. По това време скоростта ще бъде само ваш враг, защото увеличаването на скоростта с 10-20 км / ч увеличава вероятността за възникване на извънредна ситуация няколко пъти. Огледалата са вашите верни помощници. Докато шофирате, трябва постоянно да наблюдавате ситуацията не само отпред, но и отзад, защото едно грешно движение може да доведе до нежелани последици. В началото на вашето шофьорско изживяване е по-добре. Така да се каже, да не бъдете нагли, а да пропуснете всички, когато дори леко се съмнявате в правилността на действията. Особено на кръстовищата. Не бързайте да предприемате каквито и да е действия, докато не се уверите, че е безопасно да се извърши.

Следващото правило

Много изнервени шофьори могат да издадат или да мигнат дълги светлини, така че вие ​​например да го пропуснете или да започнете да се отдалечавате от светофара. Преди да реагирате на всичко това, уверете се, че е безопасно. Всъщност в случай на инцидент само вие ще бъдете виновни, а не този, който ви е подтикнал. Следващото правило важи не само за начинаещи, но и за опитни шофьори не говорете на мобилния си телефон, докато шофирате. Ако обаждането е спешно, тогава е по-добре да спрете да говорите и едва след това да продължите да шофирате. Но не си мислете, че след година-две ще станете професионалист. Някои две години по-късно стават виртуози на своя занаят, а някои, след като са учили цял живот, губят контрол над колата в необичайна ситуация.