защита на товара

Как да изберем правилната опаковка

Твърдите опаковки включват дървени щайги, метални колби, пластмасови бъчви и други контейнери, изработени от материал, който запазва формата си. Защита на товара. Твърдата опаковка включва и картонени кутии. Меките контейнери са продукти, за производството на които е използван плат, хартия или пластмасово фолио. Полутвърдите контейнери се изработват от определени видове полимерни материали, определени видове картон, пластмаси и хартия. Само специалист, професионално ангажиран с превоз на товари, е в състояние да определи точно към коя категория принадлежи опаковката. Само специалистите са в състояние да изберат правилната опаковка за всякакви опасни товари. Те ще ви дадат професионален съвет коя опаковка е най-подходяща за транспортиране на определено вещество, като се вземат предвид всички обективни условия. При автомобилен и железопътен транспорт разходите и изискванията са различни. Добре подбраната опаковка може значително да намали тези разходи.

Защита на товара

Защита на товара по време на транспортиране. Стоките трябва да се транспортират в специални транспортни пакети. Използването им осигурява максимална безопасност на превозваните стоки по време на транспортиране. Пакетите са различни. Това могат да бъдат кутии, чанти, бъчви, колби, пластмасови кутии, шперплат барабани. Използват се дори стъклени опаковки. Това разнообразие е напълно оправдано. Транспортната опаковка гарантира безопасността и сигурността на товара, както и всичко, което е около него. В зависимост от материала, използван за производството на транспортни опаковки, той се разделя на следните видове – жилав, мек, полутвърд. Правилният избор на опаковка гарантира целостта и безопасността на превозвания товар. Добре подбраната опаковка надеждно предпазва товара от механични, атмосферни и други влияния.

Кутии и щайги за опаковане

Най-популярните видове опаковки са картонени кутии и дървени щайги. Те могат да носят всякакви стоки – от цигари до скъпо оборудване за печат. Дървените кутии не се нуждаят от сложна поддръжка и специални условия за съхранение. Те осигуряват висококачествена защита на стоките, поставени вътре. Те го предпазват от механични напрежения, които неизбежно възникват по време на транспортиране – удар, вибрации, триене. Също така дървените кутии осигуряват защита от климатични фактори – дъжд, ултравиолетови лъчи и др. В запечатаните кутии не попада влага или слънчева светлина. Освен това кутиите предпазват стоките от биологични заплахи – повечето гризачи не са в състояние да направят дупки в тях, а липсата на пукнатини пречи на насекомите да проникнат в такива контейнери. Използването на кутии е удобно в случаите, когато се транспортират големи потоци от различни стоки. Това е универсален транспортен пакет, в който можете да транспортирате кристални полилеи, спортно оборудване и много други предмети. Защита на товара.

Палети и контейнери

Съвременните логистици не могат окончателно да решат дали палетите или контейнерите трябва да се считат за транспортни контейнери. Защита на товара. Тези артикули се използват широко по време на транспортиране. Контейнер е с вместимост най-малко един кубичен метър, който има ясни размери. Горната граница на размера на контейнерите не е ограничена – това е основното предимство на такива продукти. Контейнерът побира 20-30 тона превозени товари. Капацитетът им зависи от тяхната ширина и дължина, както и от характеристиките на превозваните стоки. Друг вид универсален контейнер за доставка са палети – специални стойки, използвани за поставяне на потребителски опаковки – туби, кутии, кутии и др. За производството на палети се използват пластмаса, дърво и метал. По отношение на здравината и надеждността те не отстъпват на дървените кутии. Палетите обаче не винаги са в състояние да осигурят необходимата плътност, така че те се използват главно за превоз на товари във фургони и други видове затворен транспорт.