зимни гуми

Шарката на протектора

Ако вече сте помислили какво да облечете колата си за зимата, ние ще ви разкажем за тенденциите от този сезон. Ще ви помогнем при избора и ще ви дадем насоки за разбирането на проблема. И така, зимните гуми са начин да защитите себе си и близките си. Зимни гуми. Гумите са една от основните и постоянни разходни позиции за поддръжка на автомобила и ако все още не сте разбрали какво представляват зимните гуми, ще се опитаме да стигнем до дъното. Зимните гуми са автомобилни гуми, които са специално проектирани за работа в студения сезон при температури не по-високи от + 7 ° C. И каква е разликата между зимните и летните гуми и колко фундаментално е тази разлика? Смята се, че основната разлика между зимните и летните гуми е шарката на протектора, но всъщност това не е основната разлика.

Зимни гуми

Трябва да помните от детството какво се е случило с обикновена гума в студа – тя буквално се е счупила и се е разпаднала. С други думи, каучукът е материал, който губи свойствата си в случая еластичността при ниски температури. Зимни гуми. Ето защо съвременните производители на гуми използват целия си опит, за да измислят такива химически състави на каучук. Които биха били заточени за определен сезон, определен температурен диапазон. Законодателно времето на смяна на летните гуми на зимни у нас не е предвидено. По принцип в Русия никой не забранява да карате при тежки студове на летни гуми, така че ако не ви е грижа за собствения ви живот от висока камбанария, можете да затворите тази страница, да забравите за съществуването на зимни гуми и да продължите самоубийствена раса.

Износоустойчива гума

По-голямата част от собствениците на автомобили знаят, че колата трябва да се смени, когато термометрите пълзят сънливо до + 5 ° C и температурата продължава да пада всеки ден, подобно на обменния курс на рублата на фона на новини от страните от Персийския залив . Ако говорим за това от гледна точка на календарни измервания, това е октомври-ноември. Що се отнася до закупуването на зимни гуми, важно е да запомните, че трябва да подготвите шейната през лятото. Цените през лятото ще ви зарадват. И тогава ще ви трябват не повече от половин час, за да смените летните колела за подготвен зимен комплект. Конструкцията на зимни гуми е доста сложна. Основният им елемент е протекторът, който е изработен от износоустойчива гума. Основата свързва протектора с вътрешните слоеве на гумата и е отговорна за намаляване на съпротивлението при търкаляне и намаляване на удара от удари.