Зимно претоварване на батерията

зимно претоварване на батерията

Захранване на множество консуматори

В студения сезон натоварването на батерията се увеличава значително. В един не особено голям момент дори нова батерия може да седне. Зимно претоварване на батерията. Това се дължи на отрицателния енергиен баланс по време на пътуването от генератора се подава по-малко енергия, отколкото е необходимо за захранване на множество консуматори. А недостатъкът се компенсира от батерията, която се разрежда все повече и повече с всяко пътуване. Това обикновено се случва, когато използвате машината само за относително кратки пътувания до работното място например до и от работа. В крайна сметка една сутрин колата ще откаже да запали, а вечер собственикът, който се връща от работа. Може да открие лед в батерията – разредена батерия замръзва дори при умерени студове, след което може безопасно да бъде изпратена за скрап.

Зимно претоварване на батерията

Повишеното натоварване на електрическата система на автомобила е лесно обяснимо. Дневните часове са малки. А фаровете със странични светлини консумират много енергия, както и отопляемите задни стъкла, както и модерните напоследък топли огледала и седалки. Зимно претоварване на батерията. На този фон постоянно включеният двигател на нагревателя вече не е толкова забележим. Въпреки че се нуждае и от собствена порция електричество. Не забравяйте, че батерията също не е лесна при стартиране въртенето на арматурата на стартера отнема много повече време. Акумулаторът се разрежда особено бързо в задръствания, когато двигателят работи през по-голямата част от времето при ниски обороти, предотвратявайки генератора да доставя на потребителите енергия в необходимия обем.

Дългосрочна перспектива

Първият е да се примирите с неизбежното и постоянно да презареждате батерията със зарядното. Този метод е подходящ само за щастливи собственици на електрифициран гараж и дори тогава малцина ще бъдат доволни от такава дългосрочна перспектива. Второто е да се намали консумацията на енергия например, изключете отоплението на стъклото, след като интериорът се загрее, не правете силна музика особено с активен субуфер, изключете фаровете в задръстванията на осветени улици.Третото е да замените батерията с нова с високо качество.