знаци за гумите

Знаци за гумите

Предвид факта, че както ивиците, така и цветните точки на гумите са боядисани, може да се приеме, че информацията, съдържаща се в тях, е временна. Знаци за гумите. С други думи, става излишно след изтичането не само на един сезон, но и на няколко пътувания някои ще се изтъркат по асфалта, други ще изчезнат по време на процеса на измиване и същата операция. Монтьорите на гуми напълно го игнорират, доказвайки с тежести на водачите, че тази инфа не е задължителна. Но какво означават всички тези рисунки. Накратко, кръговете и триъгълниците на страничните стени на гумите са обичайни балансиращи марки. Целта им е да помогнат за по-точното позициониране и балансиране на новото колело на новия джант. Например, червен триъгълник или точка показва мястото на страничната стена на гумата с най-голямото отклонение на радиалната сила RVF.

Знаци за гумите

Тоест в този момент стената на страничната стена е най-твърда и следователно най-тежка. Знаци за гумите. При инсталиране аленият знак трябва да бъде подравнен с буквата L на колелото понякога може да бъде същата точка като на гумата, само от всякакъв цвят, която маркира светлата област на джантата. При липса на маркировка L гумата е монтирана така, че маркировката да е разположена на противоположната страна на зърното. По правило червените знаци маркират гумите с оригиналната конфигурация, доставяни от производителите на гуми в автомобилните заводи. Но жълтият триъгълник или кръг може да се намери на гуми, продавани в автокъщи. С тази маркировка производителите посочват най-светлото място на гумата, което се определя от метода на балансиране в завода. Следователно е необходимо да се монтира такава гума чрез подравняване на жълтата маркировка с най-тежкото място на джантата на колелото в точката.

Думи

Ако обаче водачът, след няколко пътувания, по някаква причина реши да прехвърли такава гума на други дискове, тогава всички тези марки няма да имат ефект. Факт е, че гумите се навиват по време на работа, частично се износват или са повредени. С други думи, те просто губят първоначалните си характеристики на тегло и баланс, зададен фабрично. Следователно можете да ги инсталирате, без да обръщате внимание на всички тези етикети. След сглобяването работникът на гуми лесно ще балансира новосглобеното колело на машината. И дори при първата инсталация на гуми, не можете да следвате препоръките, които се крият зад тези триъгълници и точки, които всъщност се правят от майсторите. Те просто ще ви продадат още няколко тежести. И може би дори по-малко, защото всичко зависи от разпределението на теглото на гумата и колелото, което може да варира леко в зависимост от продукта.

Видима

Многоцветните ивици на протектора изобщо не са за шофьори. Без да познават артикулите и другите характеристики на гумите, те просто няма да разберат за какво говорят всички тези редове. Но за работниците в производството, складовете и дилърите цветните ивици са добра помощ. От тях те могат да определят например размера на гумата, тъй като протекторът е най-видимата част от гумата, когато се съхранява в склад. Фабрично лентите помагат да се разбере какъв тип даден протектор е, за да не го объркате при по-нататъшна инсталация върху каркаса на гумата и вулканизация. Единствената полза от лентите за неспециалиста е да се определи, че гумите, които искат да купят, са от една и съща партида. Той обаче може да се убеди в това от датата на производство, която е посочена на страничната стена на гумите.