идеалната стелажна система

Идеалната стелажна система

Какви системи за стелажи се предлагат за складове за логистика? Какво трябва да имате предвид, когато купувате система? И кои варианти какви характеристики имат? Разберете тук! Идеалната стелажна система. Намирането на правилните стелажи за вашите складове не винаги е лесно. Ние показваме кои видове стелажи са най-добри и на какво трябва да обърнете внимание, преди да си купите такива! Намирането на правилните стелажни системи за вашите складове не винаги е лесно. Когато логистичните складове вече не са достатъчно гъвкави или са достигнали лимитите си за капацитет, логистичните съоръжения трябва да бъдат преструктурирани, разширени или дори възстановени. Изборът на закупуване на правилната система за стелажи е от решаващо значение за успеха на компанията. Следователно отговорните за складовата технология трябва винаги да следват следните три златни правила. Преди да тръгнете да купувате стелажи, Ние Ви съветваме да прегледате какви видове стелажи предлагат фирмите за стелажни системи на пазара.

Идеалната стелажна система

Бъди проактивен! Пълното използване на капацитета в логистичния склад не се случва за една нощ, а по-скоро за определен период от време. Компаниите трябва да действат на ранен етап, преди да стане твърде късно. След като се достигне използването на капацитета на логистичния склад, поръчките могат или да не бъдат обработени изобщо, или не навреме. Удовлетвореността на клиентите страда, клиентите се губят и печалбите намаляват. Притежавайте вашата стелажна система! Няма два еднакви склада. Стелажните системи също трябва да бъдат приспособени възможно най-тясно към рамковите условия на съответните компании. Много производители на интралогистика са разпознали тази тенденция и затова предлагат модулни или дори напълно персонализирани системи. Осигурете безопасност! При изграждането на стелажните системи трябва да се спазват широк спектър от правила за безопасност. Една от основите за това е Законът за безопасност на продуктите.

Идеалната стелажна система – Класиката сред стелажните системи

Идеалната стелажна система. Вземащите решения в логистиката трябва да са наясно с приближаването на използването на капацитета на ранен етап и да планират разширения или оптимизации в склада. В противен случай съществува риск от икономически загуби. Класиката сред стелажните системи: стойката за палети. Широко се използват палетни стелажи за единично или много дълбоко съхранение в складовете за палети. В зависимост от наличното място за съхранение и теглото и размера на товарещите единици. Тези стелажни системи позволяват лесен достъп до складираните стоки. Могат да се обработят шелдови товари от няколко тона. Статичното решение се характеризира с висока степен на гъвкавост по отношение на приложенията. Палетните стелажи са подходящи за евро и индустриални палети, както и за клетки за палети, контейнери и кашони. Една версия на този модел рафтова система може да бъде намерена в продуктовото портфолио на статичната рафтова система с много пространства с широка пътека.

Автоматично и ръчно управление

Той позволява директен достъп до стоките, позволява хаотични места за съхранение и поддържа принципа FIFO. Предлага се както за автоматично, така и за ръчно управление на системата. В стандартната версия, стелажната система може да бъде висока от осем до десет метра. С автоматична работа може дори да бъде удължен до 40 метра. Най-важните системи с рафтове и стелажи с един поглед. Съществува почти неуправляема гама от различни стелажи и стелажни системи. Събрахме най-важните за вас – включително няколко примера за доставчици от съответния сектор. Задвижващи и проходни стелажи. Задвижващите стелажи, базирани на колонна конструкция с напречни греди, изискват умерени инвестиции. Този тип гъвкава компактна система за съхранение е възможна алтернатива. Ако пространството е ограничено и трябва да се използва по възможно най-добрия начин от икономическа гледна точка. Входящите и проходните стелажи поддържат принципа LIFO са интересни за складиране на големи количества хомогенни предмети, които не се въртят бързо.

Мобилни стелажни системи

Мобилните стелажни системи са проектирани да предлагат висока динамика, оптимизирани нива на пълнене и кратко време за достъп. В сравнение с конвенционалните стелажи те позволяват спестяване на пространство до 80%. Производителите са разработили система за стелажи, специално за бизнеса с електронна търговия, която може да бъде разширена и преместена по всяко време. Модулната рафтова система предлага многобройни дизайнерски опции както за лежащи, така и за окачени стоки. Стелажи за рафтове: Стелажът е предназначен за непалетизирани стоки и е подходящ за ръчни задачи за избор на поръчки в процъфтяващия бизнес за електронна търговия. Стелажните системи се предлагат както във винтове, така и в разклонителни версии.

Мобилни стелажни системи

Оразмеряването на рафтовете следва съхраняваните стоки, височините на рафтовете и преградните стени се избират свободно. Стелажите са свързани с управляеми инвестиционни разходи, които позволяват къси разстояния и могат да бъдат удължени. Ако е необходимо, също е възможно да се изгражда нагоре. Стелажните системи поддържат процеса на монтиране, който е свързан на няколко нива със стълби. Потребителите могат гъвкаво да използват свободното пространство под конструкцията за друга продуктивна работа. С помощта на тази функционално надеждна система за съхранение може да се постигне висока производителност. Независимо от това, необходимостта от персонал не трябва да се подценява, когато трябва да се обработят пиковете на поръчките. Палетни и поточни стелажи също са подходящи като носещи системи за рафтови платформи.