избор на камион

Характеристики на транспортните компании

Организациите, работещи в областта на товарния транспорт, разполагат с голям автопарк, чиято товароносимост често варира от 1,5 до 20 тона. Това ни позволява да изпълняваме поръчките на клиентите възможно най-ефективно и бързо, като използваме подходящ модел оборудване. В допълнение към товароносимостта, оборудването в транспортните компании се различава и по предназначение, което ви позволява да изберете оптималния модел на превозното средство за всеки вид товар. Днес съществуват около десет вида камиони, които са разделени главно по вида на ремаркето, с помощта на което се извършва директното транспортиране на вашия товар. Микробус. Модел с минимална товароносимост (до 3 тона) и работен обем до 10 м3. Избор на камион. Оптималният избор за транспортиране на малки товари, той се отличава с отлична маневреност и икономичност.

Избор на камион

Ако е необходимо да превозваме стоки, нашите сънародници все по-често дават своя избор на професионални транспортни компании. Тези организации предлагат редица предимства пред независимия транспорт на стоки. Висококачествено обслужване, пълна отговорност за стоките по време на транспортирането и скоростта на работа. Освен това, в случай на непреодолима сила, компаниите компенсират щетите, получени от клиента. Знаейки от какъв тип автомобил се нуждаете, можете по-добре да се ориентирате в офертите на компаниите и бързо да изберете опцията, от която се нуждаете. А специалистите на избраната от вас компания ще ви помогнат да изберете правилния модел камион и да изчислите оптималния маршрут за вашата доставка на товари. Стандартните размери на съвременните европалети са 1200×800 мм, работоспособността е до 2500 кг. Имайки предвид тези фактори при избора на камион, можете да спестите време и често пари.

Модели на камиони

Полуремарке (тента). Този тип камиони включва превозни средства с товароносимост до 25 т. Но в тази категория има изключение – ниско тонажните газели. Стандартният капацитет на голямо полуремарке е до 33 евро палети, а обемът е до 96 м3. Този тип автомобили е основният избор за превоз на товари по целия свят. Предимството на брезента е скоростта на товарене и разтоварване поради възможността да се използват всички страни на полуремаркето. Хладилник. Този тип камиони са предназначени за превоз на товари, които изискват определен температурен режим по време на пътуването. Стандартният хладилник може да поддържа температури между -25 ° C и +25 ° C. Обемът на такава кола е до 92 м3, а максималният капацитет е 33 евро палети. Основната характеристика на този модел е високата му цена, която е с 5-25% по-висока от полуремаркето.

Камиони с ремарке

Този модел е камион, оборудван с допълнително ремарке. Общата товароносимост на автоматичния съединител достига 25 тона, капацитетът е 33 евро палети, а обемът е 120 м3. Такъв транспорт е най-добрият избор за превоз на обемисти товари, но не е много подходящ за превоз на дълги предмети. Друг тип полуремарке, характеризиращо се с увеличен капацитет, което се постига благодарение на специалния дизайн на товарното отделение – той е направен във форма „L“, а колелата Jumbo имат по-малък диаметър. Това ви позволява да поставите до 20 тона товар в този модел. Наличният обем на товарното отделение достига 100 м3. Камиони цистерни. Тези камиони са по същество казанчета на колела с обем от 8 до 40 м3 и товароносимост от 12 до 22 т. Най-често се използват за мултимодален транспорт. Избор на камион.