избор на кола

Отношението към тях

Когато избираме автомобил, ние се фокусираме предимно върху неговата цена, технически характеристики, външен вид. Важен е обаче и психологическият аспект на избора. Все пак съществуват някакви стереотипи. Например, шофирайки малка червена кола и карайки стара шестица, средно водачите са напълно различни и отношението към тях на пътя също е различно. Избор на кола. Докато шофирате тренировъчна кола, мнозина вероятно се отнасят агресивно с вас те се опитват да изпреварят, обикалят по-далеч, защото шофьорът е начинаещ и не е ясно какво да очаквате от него. Представете си себе си на шофьорската седалка. Например, вие сте възрастен, почтен мъж, изведнъж се озовахте да шофирате малка, обикновено женска кола. Без значение как шофирате, отношението на околните преди всичко ще бъде подходящо за колата, а не за шофьора.

Избор на кола

Както се казва, те са поздравени от дрехите си. И обратно, докато шофирате скъпа, солидна кола, другите ще се отнасят с по-уважение към вас, дори ако не сте професионален шофьор. Ясно е, че тук цената излиза на преден план, но въпреки това, дори сред една ценова категория, има какво да избирате. Вземете поне цвета. Цветът отразява и характера на собственика. Избор на кола. Например има две гледни точки за черното от една страна, солидните, уверени в себе си хора избират черното, а от друга, несигурните, песимистични хора. Червеното се избира главно от страстни и запалени хора. Бялото е неутрален цвят и се избира от хора с различни личности. Собствениците на зелени автомобили са реалисти, те са по-спокойни. Скромните и сдържани хора избират синьото.

Зад волана на автомобила

Изглежда, че всичко това е глупост, но веднъж трябваше да усетя разликата на собствения си опит. Един ден през месеца имах възможността да карам три различни коли розов Vitz с U стикер, бял Mark II и черен развален Honda. Разликата се оказа много значителна. Отначало шофирах малък розов Witz с U стикер. Мнозина смятаха за свой дълг да ме изпреварят, отсекат, да ми махнат от близката кола. След това седнах зад волана на Mark II. Отношението стана много по-уважително, въпреки факта, че се чувствах по-малко уверен зад волана, защото не бях свикнал с тази кола. И накрая, Honda. Повечето шофьори на Honda са известни като състезатели. Колата е от по-спортен тип. Много на кръстопътя се опитваха да се състезават с мен кой кого ще направи в началото. Повечето не очакваха да видят момиче да шофира.