извънгабаритен транспорт

Правилен избор на транспорт

Извънгабаритен транспорт. Камионът трябва да бъде избран, като се вземат предвид няколко нюанса. Първо, размерите на превозвания товар. Тук не са необходими допълнителни обяснения, товарът трябва да се побере в тялото на транспорта без никакви проблеми. На второ място, за разтоварване на предмети със значителна маса е необходимо специално оборудване. Например асансьор или повдигаща стрела. Необходимо е да се вземат предвид не само характеристиките на самия товар, но и крайната точка на доставка. Например, ако трябва да доставите масивен метален сейф в стая на петия етаж, трябва да обмислите всеки етап предварително. За извършването на подобни манипулации транспортните фирми разполагат с цялото необходимо техническо оборудване. Като кранове, специални колички за ръчно транспортиране на тежки товари по стълбите вътре в сградата, лебедки, мини лифтове и друго оборудване.

Извънгабаритен транспорт

Извънгабаритният транспорт е процес, изпълнен с редица трудности. За тези, които са нови в работата на индустрията, е трудно да си представят всички характеристики. И възможни проблеми, с които ще трябва да се сблъскат по време на процеса. Ключът към успешната доставка е внимателното планиране на маршрута; също така е необходимо предварително да се разработи план за товарене / разтоварване на обемисти товари. Нюанси, които трябва да се вземат предвид. Вида превозно средство, на което ще се извършва транспортирането. Наличие на устройства за товарене и разтоварване. Планиране на оптималния транспортен маршрут. Избор на опитен, отговорен водач и екип от товарачи. Получаване на официално разрешение за транспорт. Извънгабаритните товари трябва не само да бъдат доставени до желания адрес, но и да бъдат разтоварени и доставени директно до мястото.

Оптимално планиране на маршрута

Също така е необходимо предварително да се погрижите за сигурно фиксиране на транспортирания обект, за да предотвратите повреждането му по време на транспортиране. Преди транспортиране трябва внимателно да проучите картата на района и да намерите най-добрия маршрут за превозното средство. Особено внимание трябва да се обърне на качеството на пътната настилка. Лошото качество на асфалта и ямите по пътищата ще доведе до повишено разклащане на превозното средство. Което може да доведе до повреда на крехките стоки. Вторият важен нюанс е наличието на всякакви ограничители по маршрута, включително арки от мостове, тръби, електропроводи. Извънгабаритен транспорт. Въпреки наличието на определени стандарти, някои пътища не са предназначени за преминаване на големи превозни средства. Важно е маршрутът да се изработи не само на теория, но и на практика. Като се провери текущото състояние на пътищата и комуникациите.

Регистрация и получаване на разрешителни за автомобилен транспорт

За мнозина това е изненада, но за осъществяването на извънгабаритни превози първо трябва да се снабдите със специално разрешение. Всички са запознати с особеностите на работата на бюрократичната машина. Така че няма да изненадате никого с необходимостта да „отбиете праговете“ в дузина различни институции, за да получите проста справка. Много по-лесно е да се получи временно разрешение за превоз, отколкото постоянно. Следователно, ако не планирате да продължите да се занимавате с този вид дейност, няма нужда от постоянно разрешение. Това ще ви спести много време и пари. Много по-лесно е да се получи разрешение за транспортиране на неопасни предмети, чието транспортиране не е свързано с повишен риск от експлозия или пожар.

Правилен избор на шофьори и хамалски екип

Превозът на извънгабаритни товари е трудна задача, която изисква висок професионализъм на водача. Не е достатъчно да има определена категория, изискванията са много по-високи. Транспортните компании избират наистина опитни шофьори, които карат големи превозни средства от поне 5 или дори 10 години. В допълнение към професионализма се провежда тест за добросъвестност, поради което лица с криминално минало нямат право да шофират. Това е особено важно при транспортиране на стоки с висока стойност. Затова не бива да пренебрегвате този момент. Това изисква екип от опитни товарачи. Не бива да вземате хора от улицата, тъй като те нямат подходящото преживяване. Манипулациите със сложни натоварвания трябва да се извършват от професионалисти. В противен случай това може да доведе до повреда на имуществото поради непрофесионални действия от страна на товарачите.