измамни автокъщи

Закупуване на автомобил

Обърнете се към официалната статистика на Обществото за защита на правата на потребителите и ще разберете. Че измамите често се регистрират в българските автокъщи и мошениците, които не са написали закона и не са чели добродетелите, се бавят. Измамни автокъщи. Ще побързаме да предупредим читателя, че този материал не е глобален. На пазара има много добросъвестни автокъщи и справедливи дилъри, за които репутацията им е нещо повече от красива дума. Зад която можете да скриете наглата усмивка на мошеник. Целта на тази статия е да говори за нюансите при закупуване на автомобил в автокъща и възможна измама. Да предупреди лековерния купувач, който при някои обстоятелства може дори да не разбере, че е бил измамен. Всички сме запознати със ситуацията, когато в рекламни материали ни се обявява една цена.

Измамни автокъщи

Колата не е по-лоша от две кутии цаца в доматен сос в това отношение, а в случай на продажба на превозно средство схемата с плаващи цени работи също толкова добре. Представете си ситуацията летите до автокъща на крилете на радост и очакване на вълнение във връзка с покупката на кола. Измамни автокъщи. Която се оказа изненадващо евтина. Но когато дойдете в салона, ще разберете, че цената на мечтата ви е много по-висока от обещаната. Представителите на автокъщата няма да имат затруднения да обяснят промяната в цената. По-късно ще научите, че мениджърите са забравили да пояснят, че обявената цена не включва ДДС или други надценки не са взети под внимание. В същото време бъдете подготвени за факта, че мениджърите на автокъщата ще започнат активно да ви обработват, така че все пак да купите кола от тях.

Специализиран сервиз

Ако ръководството на салона види на хоризонта супер печалби и това е, което компанията получава в случай на продажба на употребяван автомобил под прикритието на нов, тогава той не се спира пред нищо и прави замяна. Схемата е проста и следователно ефективна. Първо, салонът придобива употребявана кола, която е на около 1-2 години. След това в специализиран сервиз автомобилът преминава през процеса на възстановяване. След това се извършват определени манипулации с документацията и пред посетителите на салона, вече няколко години по-млад, се появява кола с гордо повдигнат капак. Ако в автокъща ви заплашват с отказ от гаранционно обслужване поради факта, че сте се обърнали към независима служба за помощ, знайте, че подобни действия са незаконни.