интензивен трафик

шофиране в движението

Шофирането в интензивен трафик изисква специално внимание и висока концентрация. В този случай от особено значение става спазването на лентата. Интензивен трафик. Което е основното условие за бързо и безопасно шофиране в движението. Честата и безполезна смяна на лентата е източник на допълнителни смущения и неудобства за другите водачи и често води до произшествие. Отличителна черта на шофирането в тесни условия е, че шофьорите се уморяват по-бързо от обикновено и често губят контрол над себе си. Опитвайки се да изпреварят превозни средства, движещи се отпред. Основният дял на пътнотранспортните произшествия възниква при опит за смяна на лентата, при което автомобилите се блъскат в една и съща посока. Ето защо, ако искате да смените лентата. Предварително изберете подходяща и безопасна траектория, включете навреме подходящия мигач и изпълнете плавно маневрата.

Интензивен трафик

Много е важно, когато шофирате в гъсто движение на автомобили, да можете да изберете безопасно разстояние до колата пред вас. Когато избирате разстояние, вземете предвид състоянието на пътната настилка, текущата пътна обстановка. Техническо състояние и теглото на вашия автомобил. Интензивен трафик. А също така сравнете скоростта и средната скорост на движението. Знайте прекалено голямото разстояние не е логично – винаги ще има някой, който ще може да се впише пред вас. Когато шофирате в поток от автомобили. Много зависи от шофьора на превозното средство, движещо се отпред дори има такъв термин – водач-водач. Всичко, което той прави, по един или друг начин, има пряко въздействие върху движението на целия трафик, така че решенията трябва да се вземат балансирани и компетентни, а маневри да се извършват точно и точно.

Превозните средства

Когато шофирате водач-водач, трябва да наблюдавате не само действията му, но и поведението на пътя на шофьори на автомобили, движещи се зад вас и отстрани. Тъй като при шофиране в поток от автомобили изгледът към пътя пред превозните средства отпред е ограничен, ще ви бъде трудно да предвидите предварително причините за вероятното им намаляване на скоростта или аварийно спиране. Затова се опитайте да избягвате да шофирате зад големи превозни средства автобуси, микробуси, камиони и т.н. Водачът-водач трябва да избере оптималния режим на скорост, като вземе предвид изискванията на Правилника за движение по пътищата, и да се движи възможно най-равномерно, без внезапно ускорение или спиране.