как да изберем багер

Колесен или верижен багер

Когато избирате дължината на стрелата, трябва да вземете предвид разстоянието, през което искате да прехвърлите почвата. Височината на изхвърляне и оптималният капацитет на кофата също трябва да бъдат избрани въз основа на разглежданите задачи. Важно условие за работа, особено при тесни условия и в близък контакт с друго оборудване, е добрата видимост. Как да изберем багер. Kobelco и SDLG багер кабини отговарят на това изискване перфектно. Изборът на багер по тип шаси зависи от областта на приложение на машината. Проследяваните специални превозни средства най-често се купуват за дългосрочна работа в едно съоръжение. Движението му по обществени пътища е забранено. Затова за транспортиране е необходимо да се използват специални камиони лодки, железопътен или воден транспорт. Зареждане на тежко багерно оборудване, транспортирането му до местоназначението и разтоварване – всички тези действия изискват големи финансови разходи.

Как да изберем багер

Какво да вземете предвид при избора на багер. Кой багер е по-добър- колесен или верижен? Багерите се използват за голямо разнообразие от работни места – от изграждане на сгради и конструкции до добив на скали. Когато решавате кой багер е по-добре да купите, трябва да продължите от задачите, за които се нуждаете от специално оборудване. Производителността и непретенциозността към условията на работа са важни изисквания за всяко оборудване за багери. Проследените модели на японската марка KOBELCO и китайската марка SDLG се доказаха добре. Тази техника е подходяща за най-интензивна употреба. При избора на кофа е необходимо да се вземе предвид плътността и абразивността на почвата. Според тези параметри багерите обикновено се разделят на 3 групи – за меки материали, за твърда почва със средна абразивност, за много плътни, силно абразивни скали. Те включват базалт, гранит и др.

Предимствата и недостатъци

Предимствата на верижните багери включват – висока производителност, проходимост и стабилност. Този тип включва и модели с пълен завой. Използването им повишава ефективността на работата и ускорява задачата. Недостатъците на колесното специално оборудване в сравнение с верижните превозни средства включват. По-малка производителност, намалена способност за бягане. Колесните багери са много по-мобилни и маневрени от верижните багери. Специално оборудване на първо място е инсталирано на колесна (пневматична) основа. Оборудването може да се движи по общи пътища, поради което се използва активно в населените места. Когато се работи на земята, това е по-малко увреждащо растителното покритие, отколкото проследяваните модели.

Мини багер

Тези машини са подходящи за частния сектор. Когато избирате такава техника, трябва да вземете предвид дълбочината на копаене, както и да обърнете внимание на височината на повдигане на кофата, така че да няма затруднения при товарене на почвата в самосвала. Моделът за показатели за изпълнение трябва да бъде избран, като се вземе предвид работата, която техникът ще извърши. Ако основната задача е да се изкопаят плитки окопи, тогава няма смисъл да се купува машина с висока производителност. Как да изберем багер. При дълбоко копаене очакваната работна дълбочина трябва да се увеличи с около 30%. Факт е, че при максимална дълбочина производителността на специално оборудване значително намалява. Обърнете внимание и на възможността за транспорт. Изисква се превозвач, за да стигне мини-верижният багер до работното място. Колкото по-малък е моделът, толкова по-лесно и по-бързо ще бъде товаренето и транспортирането. Ако за транспортиране на оборудване с тегло до 4 тона е достатъчен конвенционален манипулатор, тогава ще е необходим тежък кран за транспортиране на модели с по-голяма маса.