как да изберем камион

Параметри на камиона

Решете за товароносимостта на превозното средство. Тя варира от 1 тон до 20. Как да изберем камион. Има и трактори и полуремаркета за превоз на извънгабаритни товари, но частният предприемач не бива да прави това, поне в началото на кариерата си. Когато натрупате опит и разберете всички нюанси и клопки на този бизнес, а те са толкова много, тогава ще помислите за разнообразието на вашите услуги. Решете за обема на автомобила вътрешен обем. Тя може да бъде от 9 до 120 кубически метра. Тук отново всичко зависи от вида на превозвания товар. Ако ще транспортирате гума от пяна, тогава имате нужда от кола с достатъчен капацитет. Вземете решение и за типа тяло. Камионът може да бъде на борда отворен и тента, микробус, хладилник, изотерма. Има и специално оборудване самосвали, теглещи камиони, платформи, камиони за дърва, контейнеровози и др. Отново всичко зависи от товара. Необходимостта да се разбере ясно какво ще трябва да се транспортира. Необходимо е да изберете автомобил за превозвания товар, а не обратно!

Как да изберем камион

Най-важният въпрос е – за какво ви трябва камион? Ще дам само няколко съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор на камион. Първо, бъдете наясно какво ще транспортирате с това превозно средство. Не бива да мислите – „Първо ще го купя и след това ще разбера какво да правя с него“. Трябва ясно да разберете какво ще превозвате, къде, постоянно или сезонно, колко ще ви бъдат платени за това. Тези въпроси трябва да бъдат разрешени предварително, за да не съжалявате по-късно. Казват, исках да стана бизнесмен, но нищо не се случи, защото всички наоколо са зле. В зависимост от вида на превозвания товар трябва да бъде избран подвижният състав. Първо, помислете първо, имате ли нужда от камион изобщо? Ако след дълго обмисляне желанието не е изчезнало и изпитвате спешна нужда да закупите камион, започнете да решавате как да изберете камион.

Инспекция на камиона

Ако сте решили тези параметри, оформете в главата си ясен образ на камион, запишете на лист какво точно искате. Сега влезте в интернет и тръгнете да търсите мястото. Къде да си купите камион. Въпросът наистина е много труден. И е невъзможно да се отговори еднозначно на него. Когато проверявате избрания от вас камион, трябва да обърнете внимание на някои, на пръв поглед, незабележими детайли. Колата не е играчка, а купуването на камион е много главоболие. Както преди покупката, по време на процеса на вземане на решение, по време на директната покупка. Когато документите се подписват и колата е регистрирана, и след това, когато камионът започне да работи и носи пари. На първо място е важно техническото състояние на автомобила, тъй като ремонтът не е евтино удоволствие.

Съвременните камиони

Съвременните камиони са оборудвани със сложна електроника. Която изпраща цялата информация за функционирането на системите на превозното средство към основния компютър. Като правило продавачите не почистват компютъра, поради което при проверка на автомобила е задължително да проверите историята на грешките. Тя ще каже цялата истина за разлика от продавача, кога, на какъв пробег и каква е била неизправността. Така ще разберете реалния пробег на автомобила. Задвижващият мост трябва да е сух, зацапванията и маслените спрейове показват износване на маслените уплътнения или прегряване на лагерите. Обърнете специално внимание на главините на колелата. Проверете спирачките чрез бордовия компютър. Как да изберем камион.