как да подготвим автомобила

Любители на автомобили

Автомобилът отдавна е престанал да бъде лукс, превръщайки се не просто в средство за придвижване, но се превръща в приятел, помощник и понякога дори спътник на съвременния човек. За много любители на автомобилите въпросът за подготовката на автомобила за зимния сезон се превръща в предимство. Основното нещо по този въпрос е навременността. Зимата винаги идва неочаквано и това не е по вина на синоптиците, които отдавна са престанали да имат вяра, а на нас самите. Как да подготвим автомобила. Най-често собственикът на автомобила отлага подготовката за зимата за утре, надявайки се или случайно, или амин, или в календар. Но ключовата дума тук дори не е зима – вече късната есен може да донесе изненади. Така че, ако не искате да започнете да се подготвяте за зимата с лопата на сняг, най-добре е да започнете да подстригвате колата си предварително.

Как да подготвим автомобила

Само една двигателна централа при ниски температури по отношение на износването на части може лесно да се сравни с няколко километра. Много експерти смятат, че средният мразовит пътуване до работа сутрин и вечер до вкъщи означава, че колата ви е загубила около 500 километра. Ако решите да се шегувате с подобни неща, значи сте или много богат, или безнадеждно глупав човек. Могъщият бог на колата никога няма да ви прости такава небрежност. Така че, винаги помнете, че всички движещи се части на вашия стоманен кон се износват много по-бързо през зимата, отколкото през топлия сезон. Как да подготвим автомобила. С други думи, зимата има просто страхотен апетит и е готова да погълне колата ви бързо и категорично. И първата препоръка за грижовен шофьор е. Че при силен студ е по-добре да използвате обществен транспорт и да дадете шанс на колата си да оцелее. Според КАТ, когато настъпи студено време, инцидентите по пътищата нарастват като тесто с мая.

Термометрите започват да се бъркат

И основната причина за това се крие във факта, че превозните средства не са адаптирани към зимните условия. Които в българия могат да бъдат не по-малко тежки от мъжете от Челябинск. Може да решите да карате летни гуми през зимата. Но шансовете ви за оцеляване в този случай ще бъдат по-ниски, отколкото ако сте изпили халба цианид на един дъх. Гумите трябва да се сменят вече, когато колоните на термометъра започнат срамежливо да падат под отметката + 7 ° C. Обикновено термометрите започват да се бъркат в края на октомври.