как да спестите гориво

Добив на петрол

Статистиката казва, че по наше време всяко второ семейство притежава кола, както и всеки четвърти гражданин на федералната ни черна земя. Следователно въпросът за икономията на гориво е преди всичко въпрос на спестяване на семейния бюджет. Как да спестите гориво. Днес ще говорим за начини за пестене на гориво, цените на които днес са сходни по височина с небостъргача Burj Khalifa. Преди много време, когато победеният от молци призрак на социализма все още бродеше из страната ни. Съветските автомобилисти не можеха да гледат без сълзи своите колеги от България. Все пак би! По това време бензинът на бензиностанциите в братската страна струва почти рубла на литър. И това във време, когато в СССР беше възможно да се купят около 7 литра бензин за тези пари. И всичко това, защото България не се занимаваше с добив на петрол, а българия в това отношение беше по-напред от останалия свят.

Как да спестите гориво

Но днес положението ни е много по-лошо от това на българите, тъй като българия доставя около една трета от цялото земно кълбо с нефт. Но в същото време гражданите й са принудени да купуват бензин на завишени цени. Поради тази причина подготвихме списъка си с методи за икономия на гориво, които ще помогнат на нашите и без това пестеливи ентусиасти да издигнат икономиката си до нивото на истинско изкуство. Трябва да разберете, че бензинът е източник на енергия за автомобил и тази енергия се изразходва главно за ускоряване на автомобила. Резкото ускорение и рязкото спиране често водят до по-висок разход на гориво, което означава, че трябва да карате плавно, за да спестите пари. Както знаете, колкото по-опитен е водачът. Толкова по-рядко използва педала на спирачката. А също така никога не тъпче педала на газа, както по време на ускорението, така и при достигане на максимална скорост.

Загряването на двигателя

С други думи, внимавайте за стила си на шофиране и не си мислете, че сте Шумахер. Защото втората част от фамилното име на Майкъл може да остане във вашия портфейл от вашите пари. Всички разбираме, че загряването на двигателя е празен ход на двигателя. Пестеливите шофьори обаче се отказват от този навик. Естествено. Говорим за топлия сезон, тъй като при минусови температури загряването на двигателя е гаранция за неговото здраве. Но в топъл сезон една минута ще бъде достатъчна, за да се загрее двигателят. Тогава просто трябва да се контролирате движете се плавно до 50 градуса, докато въртите двигателя не по-високо от 2 хиляди оборота в минута. Колкото по-висока е скоростта на автомобила, толкова по-голямо е аеродинамичното съпротивление и ако колата ви има индикатор за превишаване. Тя ще крещи и ще мига в червено при висока скорост.