как работи скоростната кутия

Условия на шофиране

Ползите от научно-техническата революция се крият преди всичко във факта, че всички високи технологии и новости от изобретателите правят живота ни не само по-лесен, но и по-удобен. Автомобилната индустрия също не стои на едно място и всяка година шофьорите получават подаръци като навигатори. Системите за управление на компонентите на превозното средство. Октанови коректори и дори автопилоти, които в бъдеще ще помогнат на автомобилите да се ориентират сами в затворен трафик. Как работи скоростната кутия. Но що се отнася до комфорта, веднага ми идва наум автоматична скоростна кутия – именно автоматичната скоростна кутия улесни живота много за автомобилистите. Които не искат да сключват брачен договор с капризна механика. Говорейки текстово, автоматичната скоростна кутия или автоматичната скоростна кутия е вид трансмисия, която осигурява автоматичен с други думи.Без намеса на водача избор на предавателно число, съответстващо на преобладаващите условия на шофиране.

Как работи скоростната кутия

Основната разлика между автоматичната и ръчната скоростна кутия е, че водачът може значително да улесни живота на дясната си ръка. От гледна точка на дизайна автоматичната трансмисия се различава и по действието на механичната си част – имаме предвид използването на хидромеханично задвижване и планетарни механизми. Ето защо професионалистите винаги казват автоматична скоростна кутия. Този термин предава същността си по-точно от определението за автоматична скоростна кутия. Как работи скоростната кутия. За факта, че днес можем да се насладим на класически пример за хидромеханично предаване, трябва да благодарим на няколко независими линии на развитие, комбинирани заедно. За да стигнете до дъното на цялата тази история на автоматичните трансмисии, трябва да се впуснете във Ford T. Който използва планетарна механична трансмисия в дизайна.

Смяна на предавките

Не, в зората на автомобилната индустрия водачът все още трябваше да притежава определени умения, но това вече беше значително опростяване на играта. Наречена опитомяване на колата. И ако вземем предвид, че по това време по-голямата част от автомобилите са били оборудвани с традиционни кутии. Лишени от синхронизатори, тогава това е истински пробив. Второто важно изобретение, което ни даде автоматична скоростна кутия, беше развитието на американските компании General Motors и Reo, които представиха полуавтоматични трансмисии на пазара през 30-те години на миналия век. Но надеждността на тези системи все още беше далеч от идеалната и съединителят все още се използваше смяна на предавките.