камион с кран

Процедура за монтаж на кран

Използването на товарни кранове, монтирани на шасито на камионите, се търси. Така че собствениците на камиони често мислят да ги преоборудват. Обхватът на крана на пазара е много голям и няма да е трудно да се избере инсталация с подходяща товароносимост. Само сертифицирани компании, които имат право да извършват такава работа, могат да инсталират такова устройство на камион. Собствениците на автомобили, които решат сами да го монтират, ще трябва да получат сертификати за работното място, използваните технологии и оборудване от лицензиращия орган. Инсталирането на крана на шаси на камион се извършва на няколко етапа. Камион с кран. Внимателният подход към всеки от тях е важен, тъй като всяка небрежност може да има сериозни последици. Камион с кран. Докато вашата собствена инсталация не бъде сглобена и готова за работа, ще ви е необходим спомагателен инструмент. Това може да бъде кран-манипулатор или друг повдигащ механизъм.

Камион с кран

Попълнете и регистрирайте заявление за преоборудване на камиона в КАТ. Вземете предварително техническо експертно мнение за възможността за инсталиране на допълнително оборудване.
Всички промени в дизайна на превозното средство могат да бъдат извършени само от собственика на превозното средство. За да инсталирате крановата инсталация, трябва да имате оригинална митническа декларация за товар и договор за покупко-продажба, издаден за собственика на автомобила. На този етап обикновено възникват трудности. Стълбите на закрепването на тялото най-често трябва да бъдат отрязани, тъй като поради корозия те се придържат към седалката. Ето защо е по-добре веднага да подготвите нови елементи. Освен това ще ви трябват технологични стойки, които представляват 4 стелажа с височина приблизително 80 см – впоследствие тялото е монтирано върху тях, така че крилата му да не се мачкат.

Монтаж на помпата

Видът на помпата и страната на произход, както и марката кран, нямат значение при избора на помпа. Основното е, че помпеното оборудване отговаря на изискванията на хидравличната система на крановата инсталация по отношение на работното налягане и производителност и може да бъде монтирано на конкретен модел автомобил. Също така е важно да се вземе предвид, че посоките на въртене на помпата и изходния вал на изходната кутия трябва да съвпадат. Източете трансмисионното масло. След приключване на инсталацията, гресът се излива обратно. Извадете щепсела под ВОМ от трансмисията. Между него и скоростната кутия, както и между ВОМ и помпата, трябва да се поставят уплътнения. Инсталирайте помпата. По-добре е предварително да свържете смукателния маркуч и връзката под налягане към помпата. В зависимост от метода на включване, редът на инсталирането му е малко по-различен. Ако активирането е пневмоелектрическо, тогава соленоидният клапан е свързан към пневматичната система на камиона и след това е свързан с контролния бутон, монтиран в кабината. Ако активирането на ВОМ е механично, тогава кабелът за управление на трансмисията се вкарва в кабината през отвор, пробит в пода.

Монтаж на инсталация

При инсталиране на инсталация със сгъваеми крака, които са поставени вертикално в транспортно положение и се прибират, не се изисква специална подготовка на рамката на превозното средство. Камион с кран. В други случаи се изисква прехвърляне на резервоари за гориво, въздухоприемници и кутии с инструменти. Монтира се на камион без фиксиране с крепежни елементи. Когато уредът е в това положение, трябва да маркирате места върху рамката на превозното средство, изискващи усилване. Определят технологичните разстояния, които трябва да останат между агрегата и корпуса, основата на манипулатора и кабината. Изчислете височината на подрамката, така че крана да може да се върти свободно около оста си. След като инсталацията приключи, размерите на оборудването отговарят на изискванията на правилата за движение, горната точка на конструкцията не трябва да надвишава височината, определена от правилата.

Изработване на носилка

Подрамката е направена в една от двете версии – обща, подходяща за основата на крана и частта на тялото, или директно под манипулатора. Можете да подсилите рамката с огънат профил. Независимо от типа, задачите на подрамката остават непроменени. Тя трябва равномерно да разпределя товара върху рамката и да изключва деформация на последната при извършване на повдигащи работи. Няма идеални опции за дизайн на подрамка, които да гарантират безопасността на рамката на автомобила – всеки има своите плюсове и минуси. Важно е да се спазват ограниченията на скоростта и правилата за експлоатация на уреда, да не се претоварва камиона, да се избират качествени пътища за движение, ако е възможно, да се издърпват навреме фиксиращите щифтове на стрелата и редовно да се проверява състоянието на рамката.Препоръчително е да укрепите рамката под монтажните шпилки на инсталацията, в точките на закрепване на нейната основа, за да предотвратите нейното счупване по време на работа.