Предотвратяването на корозията

Всяко тяло е подложено на корозия – това е факт. Само някои автомобили не се разболяват дълго време, а на някои може да се появят огнища на корозия след по-малко от година експлоатация. Реалистично ли е да спрете или предотвратите корозията на каросерията на автомобила? Ще се опитаме да отговорим на този въпрос. Каросерия на автомобила. Предотвратяването на корозията е много по-лесно, отколкото да се отървете от нея, когато тя вече е започнала. Когато автомобилът е нов, обработен само с антикорозионни агенти, трябва да се вземат превантивни мерки. На първо място, мийте и полирайте автомобила си по-често, за да забележите по-рано щети от механични повреди. Дъното и калниците на автомобила са най-податливи на корозия, тъй като те са засегнати от чакъл, пясък, разтвори, които се използват за третиране на пътища през зимата, температурни промени.

Каросерия на автомобила

Следователно, нов автомобил също може да бъде подложен на допълнителна обработка. Не забравяйте за човешкия фактор, фабриката може просто да забрави да обработи някакво крило, особено често в областта на фаровете. Но във всеки случай няма особени трудности при обработката на нов автомобил със специални средства, но какво да правим, ако вече има петна от ръжда. Каросерията на автомобила. Има ли изход от тази ситуация?Операцията е доста трудоемка и за работа може да се нуждаете от метална четка, дървено стъргало, шкурка, четка, обезмаслител, мастика, преобразувател на ръжда и парцали. Преди да работите по отстраняване на ръжда, трябва много внимателно да измиете автомобила от замърсявания и да обезмаслите повърхността.

Антикорозионни обработки

След тези операции е необходимо да се оцени повърхността, колко ръжда е изяла тялото. Ако петната са плитки, тогава те могат да бъдат изтрити с метална четка и след това с фина шкурка, тогава всички тези места могат да бъдат обезмаслени с бял алкохол. Благодарение на изобретението на химиците на пазара може да се закупи специален преобразувател на ръжда, който за кратко време ще превърне ръждата в стабилно и безопасно за метали съединение. Сега повърхността е готова за нанасяне на специални мастики и пасти върху нея. На пазара има много различни антикорозионни обработки, всички те имат някои недостатъци и предимства. Следователно за кои части на тялото избирате битумни композиции и за кои восъчни, зависи от вас. Най-често корозията се утаява на места, където често се натрупват мръсотия и висока влажност и е доста трудно да се обработят.