класификация на камионите

Тип на каросерията на камиона

Всеки камион може да бъде модифициран, тоест самосвал, микробус или платформа за контейнер може да се окаже от същото превозно средство. За да улесним класификацията по типа на каросерията на камиона, ги разделяме на два типа – отворени и затворени. Затворените транспортни тела включват ван, контейнер, хладилник, микробус, наклонено тяло и изотермичен фургон. Самосвал, автомобилен транспортер, манипулатор, камион за дърва и просто бордово тяло – всяко от изброените превозни средства се отнася до отворено тяло. Резервоарите заслужават специално внимание, тъй като по принцип не могат да се считат за транспортни органи. Резервоарите се различават по обем и предназначение. Те носят различни течности – от питейна вода до концентрирани киселини. Класификация на камионите. Следователно заключаваме, че резервоарът може да бъде направен от различни материали (от пластмаса до най-здравата сплав), в зависимост от това, което се планира да се транспортира в него.

Класификация на камионите

В тази статия ще говорим за класификацията на камионите. След като го прочетете, ще можете да изберете най-добрите превозни средства за транспортиране на вашите стоки. Което ще ви помогне да спестите пари, а не да се доверявате сляпо на компанията, с която се свързвате! Прочетете внимателно и вземете информацията в експлоатация – тя определено ще ви бъде полезна! Внимателно изучавайки класификацията на камионите, вие ще бъдете независими от мнението на другите и няма да позволите на нечестните транспортни компании да ви заблудят. С информацията ще можете да изберете подходящото превозно средство за вас. Както се казва, знанието е сила. Който е информиран, е въоръжен. Не забравяйте да приложите придобитите знания на практика. Не трябва да забравяме и за понятието „състав на превозното средство“.

Товароносимост на превозното средство

Камионът, например, може да бъде или едно превозно средство, или автомобилен влак, или комбинация от полуремарке и полуремарке. В тези варианти е възможно да се използва почти всяко тяло. Брой оси. Товароносимостта на превозното средство пряко зависи от броя на осите, което трябва да е важно за вас като отговорен клиент. Да кажем повече. Той също определя дали камионът е разрешен по определен път или не, тъй като всяка пътна настилка има ограничения за налягането. Съответно, като се има предвид тази информация, можете да спестите много на транспорт. Колкото повече оси има един камион, толкова повече товари може да транспортира и толкова по-малко силно ще „натиска“ върху пътната настилка. Класификация на камионите. Препоръчваме да не забравяте този факт, когато избирате превозно средство за транспорт. Днес най-широко разпространени са камионите с две и три оси. Класификация на камионите. Те обикновено се използват за превоз на стоки на средни и относително къси разстояния.

Параметри на камиона

Превозните средства могат да бъдат оборудвани не само с бордови каросерии или микробуси, но и с друго специализирано оборудване. Дву- и триосните камиони са универсални и следователно с тяхна помощ е възможно да се решат голям брой задачи за превоз на товари. Ако човек трябва да транспортира голямо количество товари и на голямо разстояние, препоръчително е да разгледате по-отблизо четири- и петосни камиони (или превозни средства с още повече оси). Влекач, оборудван с полуремарке в пълен размер, трябва да има поне четири оси. Шестосен камион с триосен полуремарке и полуремарке със същия брой оси е оптималният дизайн за мащабни превози. Той е идеален за обществени пътища и ще ви позволи да прехвърлите огромно количество товари. Камионите могат да бъдат класифицирани и по други параметри, например по формулата на колелата, това е съотношението между общия брой колела и задвижващите колела. Класификация на камионите. Класификация на камионите. По типа на двигателя, може да бъде дизел или бензин, по количеството на товари, които могат да носят автомобил, тоест по отношение на товароносимостта.