колата няма да запали

Автоматично отопление

През зимата колата изисква специален подход. И особено в суровата сибирска зима, когато термометърът често пада под -30 градуса. Колата беше купена през есента и преди наистина да свикна, дойде зимата и всички произтичащи проблеми. Колата няма да запали. Чух, че при студено време колата може да не запали, но при каква температура, какво да правя, ако колата няма да запали, не знаех. Още първите дни автомобилът трябваше да бъде пуснат на автоматично отопление. Отначало всичко беше наред, но в една красива сутрин колата не запали. Обадих се на приятел, той се опита да я запали от колата си, но нищо не се случи. И някак си трябва да стигна до работа, така че с тъга се напънах до автобусната спирка. Вечерта втори опит за старт отново е неуспешен. Батерията вече е извадена, презаредена, всичко, което е възможно, е затоплено – скучно. Да се ​​прибираме – затоплени, отново неуспешни опити.

Колата няма да запали

И когато бяхме готови да оплюем всичко това и да изчакаме топлината, аз, без много надежда за успех, се опита да запали колата с ключодържателя. Изненадващо започна веднага. Ура! Проблема решен! Но радостта не беше дълга. Отидох по работа, щях да се върна – няма да започне, или по-скоро ще започне, но само с ключодържател. Не ред. Отидох в автосервиза. Колата няма да запали. Господарят ме видя, глупаво момиче, и по някаква причина направи така, че колата започна да тръгва само с ключа, но спря от ключодържателя, откъсна ми парите и ме прати в ада, както той не го прави знаете как да го поправите, трябва да отидете там, където е инсталирана аларма. Когато колата беше стартирана от ключодържателя, ми хареса много повече, но сега не мога да я сложа на загряване. Единственият вариант е да излизате и да го затопляте на всеки няколко часа. Естествено още първата нощ колата отново замръзна. Те я ​​затоплиха и я закараха в сервиза, където инсталираха аларма.

Алармена система

Всичко беше оправено там. Както се оказа, проблемът можеше да бъде решен първоначално много по-лесно поради силни студове алармената система блокира всичко, а в колата има специален таен бутон, който, ако бъде натиснат, ще отключи всичко. Така че всички тези танци с тамбура около колата в опит да я запалят бяха излишни. Оказва се, че ако колата ви не стартира при замръзване, една от причините за това може да е автомобилна аларма. Инструкциите от нея трябва да са ви под ръка, за да можете в този случай да го отключите сами.