Контролно пропускателен пункт

контролно пропускателен пункт

Диапазон от скорости

Предаването може да бъде малко трудно да се разбере как работи. И това е така, защото задвижването на вашия автомобил трябва да преобразува енергията. Идваща от двигателя което се случва в доста ограничен обем, в нещо по-полезно за задвижващите колела при широк диапазон от скорости. Трябва да получите много сила на натискане, когато откачате от земята. Контролно пропускателен пункт. И в същото време оборотите на двигателя трябва да са достатъчно ниски. За да могат да се движат ефективно при крейсерска скорост. Как предаването успява да направи това? В зависимост от предназначението и цената на отделното превозно средство. Производителите предлагат широк спектър от технологии, които да отговарят на всички нужди. Знанието е сила и колкото повече знаете за това как работи вашата кола. Толкова по-добре можете да го подкрепяте и да се грижите за него. Нека се опитаме да обсъдим как работи съединителят, нали?

Контролно пропускателен пункт

Независимо от модела на автомобила, за да работи, трябва да имате съединител и трансмисия. Контролно пропускателен пункт. Съединителят позволява ефективно предаване на въртенето от вала на двигателя и изключването му от трансмисията и от своя страна от задвижващите колела и следователно автомобилът може безопасно да стои неподвижно по време на спиране. След това можете постепенно да включите съединителя и постепенно да увеличавате мощността на двигателя, плавно да прехвърляте товара и да премествате колата от място. Задачата на трансмисията е да осигури широк диапазон на предавките на скоростната кутия, за да поддържа нормалния диапазон от скорости по време на шофиране. Ключов аспект на всяка трансмисия е способността му да преобразува мощността на двигателя в полезен въртящ момент, така че тази енергия да може да се доставя на колелата с необходимата скорост.

Достатъчно мощност

Това се постига чрез избор на скорости на скоростната кутия между двигателя и задвижващите колела. При ниска предавка трансмисията позволява на двигателя да се върти свободно, въпреки че автомобилът се движи бавно. Това осигурява максимално увеличение на въртящия момент на ускорение, когато автомобилът се отдръпва или когато носите тежък товар при много ниски скорости. И обратно, при висока предавка трансмисията позволява да се настроят оборотите на двигателя на желаното ниво, което е най-ефективно за разхода на гориво, въпреки че скоростта на шофиране е много висока. Той осигурява висока скорост с относително ниски сили на въртене. Но опитайте се да се изкачите на хълм или да карате срещу силен вятър с висока скорост и ще откриете, че бавно движещият се двигател няма да има достатъчно мощност, за да поддържа желаната от вас скорост. Единственият изход превключете скоростния лост на по-ниска предавка.