кошче за отпадъци

Автомивката е необходима

Предимствата на чист пред мръсен са известни на всички, но не, не, но съмнението се прокрадва от шофьора – необходимо ли е да се измие колата? В края на краищата, лъскавият му вид ще продължи до първата локва. Кошче за отпадъци. Натрупаната мръсотия отпадне сама и дори затваря драскотините по тялото. Но това е само на пръв поглед. Автомивката е необходима не само от естетическа гледна точка, тя наистина може да удължи живота на автомобила – мръсотията намалява жизнеността на много части и възли. Мръсотията допринася за натрупването на влага, така че корозията е три пъти по-бърза и по цялото тяло. И то не само на труднодостъпни места. Не забравяйте коя таблицата на Менделеев карате – полимери, органични вещества, киселини, основи, които покриват пътищата, корозират боядисването на автомобил.

Кошче за отпадъци

И дори улиците да не са покрити с реагенти. А по старомоден начин с пясък и сол, с продължително утаяване върху тялото, техният механичен ефект върху полирането едва ли може да бъде подценяван. Много хора забелязват. Кошче за отпадъци. Че измитата кола кара по-добре – и това не е предубеждение, всъщност аеродинамиката на чистото тяло е много по-добра. Ако ви е жал за харченето на пари за миене. Помислете колко глоби ще платите за немития външен вид на колата си. Защото КАТ систематично прекарва дни на чистота, през които собствениците на мръсни автомобили се наказват. Дори и без да ви хванат в такъв ден, често ще бъдете спирани за стая, покрита с кал, и случаят може да не се ограничи до една демонстрация на документи. И в петкратна сума е достатъчно да запомните размера на подкупа на охраната.

Околната среда

Немитите автомобили също са активни носители на прах, утайки от отработени газове, технически течности и масла, понякога разрушителни за околната среда и човешкото здраве. Възможно е минувачите да не съборят огледалото ви за обратно виждане, заобикаляйки прашната страна на автомобила ви. Но бъдете подготвени за факта, че вашата приятелка, сбръчквайки нос при вида на кафяв слой на вратата, ще предложи да вземе такси. А да се изцапате сами, да се качите в колата си, особено набързо, е напълно обидно. Дори Oka изглежда по-добре, когато е чист, лъскава кола по всяко време на годината привлича вниманието и придава блясък на собственика си. Колко хубаво, гледайки паркинга отгоре, веднага да видиш блестящия си кон там! Всеки автомобилен ентусиаст решава периодично да превърне автомобил в купчина боклук или да го закара до автомивка.