Критерии за избор на мотокар

критерии за избор на мотокар

Спецификации

Най-важните от тях са: товароносимост, тип двигател – бензин, дизел, електрическо задвижване. Бензиновият двигател ви позволява да използвате оборудването както на закрито, така и на открито. Високите технически характеристики ни позволяват да изпълним възложените задачи за кратко време. Сред недостатъците, висок разход на гориво и сериозни изисквания за вентилация, когато се използват в затворени помещения. Дизелов вариант. Икономична и практична опция за товарач. Най-често машини от този тип се използват в мащабно производство и в строителната индустрия. Те са непретенциозни в поддръжката и са много надеждни. Използването в складови терминали и в затворени помещения обаче не се препоръчва поради емисиите на голямо количество отработени газове. Критерии за избор на мотокар. Електрически мотокари се използват в складове и терминали от всякакъв вид.

Критерии за избор на мотокар

Товарачът е незаменим вид оборудване за използване не само в склад или производство, но и в много други отрасли. Селско стопанство, търговия, транспорт. И така, какво трябва да търсите при избора на мотокар? Какви са предимствата и недостатъците на тези или тези опции? За да определите кой модел е необходим в конкретен случай, трябва да обърнете внимание на следните точки. Характеристиката на дизайна изисква твърдо и плоско покритие, тъй като тяхната пропускливост е доста ниска. Машините за работа в затворени пространства се отличават с по-високи скоростни характеристики, модели за работа в открити пространства – проходимост. В помещенията се използват предимно версии с електрическо задвижване. Това е доста тиха и икономична техника, основното изискване на която е равномерна и плътна работна повърхност. За работа на открито се използва бензинова или дизелова версия.

Висока проходимост

Високата проходимост, съчетана със солидна товароносимост, дава възможност да се използват модели от този тип в производството и добива, строителните обекти и пътните работи. Дължина на вилицата и повдигане на стрелата. Основно за склада се използват модели с електрическо задвижване с височина на повдигане на товара до 6-8 метра. Този фактор е изключително важен. Тъй като системата за целенасочено съхранение на продукти и материали е целенасочено съхранение на стелажи, разположени в няколко реда. За по-широки задачи – преместване на контейнери и сборни товари на увеличени палети – използвайте техника с по-дълги вилици, но по-ниска височина на повдигане. Това е продиктувано не само от габаритните размери – стандартното сцепление тук ще бъде недостатъчно, но и от изискванията за безопасност.

Многофункционалност на употреба на ниска цена

Ветрилото на товара е доста голямо и може да доведе до преобръщане при повдигане на височина над 2 метра. Ценови фактор. Многофункционалност на употреба на ниска цена – това са може би основните критерии за избор. Посоченият в техническата документация работен ресурс също играе важна роля. Колкото по-голям е броят на посочените часове, толкова по-дълго ще работи, без да е необходим основен ремонт. Ценовият диапазон на стандартните мотокари с ниска мощност варира от 12 000 до 15 000 долара за брой. По-усъвършенствани и функционални модели – около 15-30 хиляди долара. Този ценови диапазон зависи не само от компонентите и допълнителните опции, използвани от компанията, но преди всичко от сферата на приложение. Критерии за избор на мотокар.