кръгово кръстовище

Кръстовището има предимство

Не толкова отдавна имаше нови правила за движение на кръгово кръстовище. Но някои все още са объркани и не могат да разберат кой кого трябва да остави. Ще ви разкажа повече за това Какво всъщност се е променило? Следният параграф е добавен към SDA, цитирам. В случай че знак 4.3 в кръговото кръстовище е монтиран пред кръстовище с кръгови кръстовища в комбинация със знак 2.4 отстъпване или 2.5 движението без спиране е забранено, водачът на превозно средство на кръстовището има предимство пред превозни средства, влизащи в такова средство за пресичане. Минавайки кръгово кръстовище. Параграфът е въведен с Указ на правителството на Българската федерация от 05/10/2010 N 316. Оказва се, че по същество нищо не се е променило. Основната идея зад промените беше да направим повечето от пръстените основни, т.е. веднъж сте пропуснали всички преди да излезете на ринга и това е – отивате сами спокойно, не отстъпвайки на никого.

Минавайки кръгово кръстовище

Ако обаче има само знак 4.3 пред кръстовището. Кръгово кръстовище и няма приоритетни знаци, тогава, както и преди, важат правилата за шофиране през редовно кръстовище. Например препятствие отдясно – шофьорите, които се движат в кръг, са длъжни да отстъпят на тези, които влизат в кръстовището. Ако в допълнение към знака кръгово кръстовище има знак 2.4 отстъпване или 2.5 движението без спиране е забранено и знак, върху който е изчертана посоката на главния път, тогава този, който кара по главният път има приоритет. Възможна е и следната опция знак 4.3 кръгово кръстовище в комбинация със знак 2.1 главен път и табела, върху която е посочена посоката на главния път. В този случай не е нужно да пускате никого да мине, преди да тръгне, а в бъдеще приоритет има този, който кара по главния път. Минавайки кръгово кръстовище. Ако има светофар пред кръгово кръстовище, тогава трябва да изчакате разрешаващия сигнал и след това да карате.

Кръгово движение

В този случай важат правилата за движение през редовно кръстовище. Много шофьори, заминаващи по път с кръгово движение, завиват наляво мигач, възнамерявайки да завият наляво или да тръгнат направо. Според правилата за движение не е правилно това да се прави. Когато влизате в ринга, трябва да включите десния мигач, независимо къде ще отидете. Левият мигач трябва да бъде включен след излизане на ринга, ако ще възстановите в лявата лента. Приближавайки се до желания изход, трябва да се престроите в крайната дясна лента на пръстена.