маслото в двигателя

Гуми от десетилетия

От една страна, експертите казват, че колкото по-често сменяме маслото, толкова по-добре. От друга страна, доброто масло не е евтино и процедурата за смяна на маслото отнема много време, което никога не е достатъчно. Но колко струва вашата кола? Като начало ерата на автомобилите. Която може да се нарече вечна, потъна в дълбоко и бързо забвение. Маслото в двигателя. Досега по пътищата можете да намерите автомобили. Които са на 30 и повече години. Мислите ли, че лястовиците, които са напуснали гнездото през 2000-те, ще могат да продължат толкова дълго? Това едва ли е възможно. Днешният автомобилен производител изобщо не се интересува от автомобилите, които драскат асфалта с гуми от десетилетия. Тъй като производителят трябва да поддържа своята сервизна инфраструктура, нашите автомобили просто са длъжни да се повредят, а новите автомобили трябва редовно да напускат шоурумите.

Маслото в двигателя

Ето защо, когато изчислява интервала за смяна на маслото, производителят на автомобили по никакъв начин не се интересува колко дълго ще продължи двигателят на вашата кола. Важно е само как ще работи двигателят по време на сервизния период. Така че, ако все още вярвате в приказките за добросъвестността на производителите на автомобили. Маслото в двигателя. Тогава е време да си счупите розовите очила. Недвусмислен отговор на въпроса Колко често трябва да сменяте маслото? никой няма да ти даде. Просто не може да има универсален отговор, защото е необходимо да се вземат предвид индивидуалните характеристики на автомобила и стила на шофиране на неговия собственик. Винаги можете да шпионирате препоръчания сервизен интервал в едноименната книга, но това са само препоръки, които в никакъв случай не трябва да се разглеждат като най-голямата истина.

Времевия континум

Например, ако говорим за спортна кола, тогава тази кола едва ли ще работи на празен ход с месеци в серпентинови задръствания в големите градове. И ако говорите за автомобил от клас голф, не бива да очаквате, че той ще се качва на пистата всеки ден и ще съкращава пространствено-времевия континуум със скорост от 200 км / ч. И периодът на смяна на маслото за такива различни автомобили също ще бъде различен. Основните фактори са сезонът, качеството на горивото и режимът на работа. Много често производителите правят препоръки относно честотата на смяна на маслото, като вземат предвид тежките условия на експлоатация на превозното средство. Какво представлява и с какво е?