най-добрите летни гуми

Отговорност в чистия си вид

Когато дойде топлия сезон, в офиса започва да се усеща специално настроение. Женската половина на екипа е подплатена с каталози с богат избор от бански костюми. А мъжката половина започва да пъзел върху кои гуми да сложи колата си. Най-добрите летни гуми. И ако лятото на плажа определено е сезонът на безотговорност и интриги, то лятото на колата е голяма отговорност в чистия си вид. И ако преценим, че понякога лятото ни започва да наподобява зимно боядисано в зелено. То правилният избор на лятна гума започва да наподобява едно от най-важните решения в живота ни. Всичко по-долу е резултат от анализ на тестовете за летни гуми на различни публикации и авторитетни автомобилни интернет ресурси. Рейтингът е съставен въз основа на мненията на българските автомобилисти, експертизата на услугата Yandex.

Най-добрите летни гуми

Market, тестовете на Автомобилния клуб на Европа ACE, Германското общество за технически контрол GTU. Най-добрите летни гуми. Тематичната публикация AutoBild, независимата тестваща организация Test World, вестник Autoreview, автомобилното списание Зад волана и онлайн магазинът Mosavtoshina. Летните гуми бяха тествани по различни параметри поведение на сухи и мокри пътни настилки, икономия на гориво, издръжливост, комфорт и ниво на шум, устойчивост на аквапланинг, спиране, скорост, популярност сред автомобилистите, както и съотношение цена-качество. Резултатите от тестовете от различни изследователи се различават, поради което този материал може да се възприеме като компилация от авторитетни мнения. Гумите са изброени по азбучен ред и са най-добрите в своята категория.

Износоустойчивостта на гумата

Българските експерти са съгласни, че собствениците на автомобили от българия, които са изправени пред проблема с избора на гуми, ценят преди всичко икономичността и износоустойчивостта на гумата. Например такъв критерий като екологичност нашите шофьори практически не се интересуват и те могат да бъдат разбрани. Във всеки случай изборът на летни гуми не е лесна задача, но ние ще се опитаме да помогнем да направите избора си възможно най-лесен. Благодарение на актуализирания си дизайн Bravuris 2 позволява на автомобила да влиза в завои дори при максимални скорости. Мощните пулове от външната страна на протектора осигуряват бърза реакция на завоите на колелата. Надлъжните жлебове на протектора ефективно и почти моментално отстраняват влагата и замърсяванията от контактния участък, а специалните ребра в централната част увеличават сцеплението.