опции на автомобил

Наречените опции

Е, тъй като българин на практика не вижда самата кола, а вижда само така наречените опции за нея, тогава нека поговорим за нея. Опции на автомобил. Казвам това с голямо съжаление, защото самите производители и дилъри са спрели да говорят за техническите достойнства на самата кола и са насочили цялото ви внимание към комплекта на каросерията, към външния вид на автомобила и т.н. Много прост пример. Това нарисувано, предизвикателно облечено момиче привлича вниманието, но всъщност по правило тя е празна и не е далеч вътре. А що се отнася до мъжете, те едва ли ще свържат живота с нея. Не, ако, разбира се, това са мърляви мъже, това е опция за тях. Първият е серво системите за управление. Това добро или лошо е? Всъщност всички автомобилни инженери отдавна знаят, че сервоуправлението е убиец и какъв убиец, сериозен съм.

Опции на автомобил

Истинската необходимост от него възниква само когато сте в т. Нар. Маневриране с размери съответно при ниски скорости, тогава това значително ще улесни работата с волана. Ако при скорост, на високоскоростна магистрала, трябва да извършите някакво противоаварийно действие, да речем рязка промяна в траекторията на движение, ред и т.н. и т.н., то този асистент може да ви направи лоша услуга – ще ви помогне да играете с кутия, защото неопитна ръка ще приложи прекомерна сила от уплаха. Опции на автомобил. Има устройства за обслужване на кормилно управление, които според мен са много, много адекватни, но те, разбира се, са сложни и в резултат на това са скъпи. Такива устройства се наричат ​​адаптивни. Те осигуряват увеличаване на приложената сила при ниски скорости, точно при това много маневриране с размери, и я изключват при скорост над 25-30 км / ч.

Спирачна система

Струва ми се, че все пак би било препоръчително серво системата да възпрепятства леко волана при по-високи скорости. Следващата е антиблокиращата спирачна система или ABS, по този начин ще бъде по-лесно. Това е същата антиблокираща спирачна система. Вече казах, че спирачката е смърт и тази смърт се случва само поради едно нещо – цялата работа е, че почти всяка загуба на контрол над автомобила е почти винаги свързана със спиране на въртенето на колелата. И така, разярен шофьор с изпъкнали очи във всяка ситуация, малко по-сериозен от обикновено, натиска педала на работната спирачка с цялата си глупост. Разбира се, резултатът не закъсня. Уверявам ви, че системата ABS е предназначена точно за такава категория водачи.