паркиране и настаняване

Специално внимание

Маневри като паркиране и шофиране в гараж често са трудни дори за опитни шофьори. Какво можем да кажем за начинаещи! В тази статия ще говорим за това как правилно да изпълнявате тези маневри и на какво трябва да обърнете специално внимание. Що се отнася до паркирането, ще разгледаме най-често срещания вариант – паркиране отстрани на пътя между коли. Стоящи една след друга. Много хора забравят, че можете да паркирате както напред, така и назад. Нека разгледаме характерните черти на всеки вариант. За да паркирате отпред, трябва да прецените разстоянието между колите, стоящи на бордюра. Като цяло е обичайно да се предположи, че ще се впишете в него, ако той е поне 2,5 пъти по-дълъг от вашата кола. Когато паркирате, не забравяйте, че страничното разстояние между вашата кола и колата, която стои отстрани на пътя. Трябва да бъде поне половин метър – в противен случай най-вероятно ще го хванете със страничната част.

Паркиране и настаняване

Трябва да започнете да се обръщате към бордюра не по-рано от момента, в който предната врата на колата ви водена от пантите на вратата е подравнена с предната броня на колата. Пред която искате да паркирате. Не пропускайте този момент и навреме започнете енергично да завъртате волана надясно встрани от пътя – в противен случай просто няма да се впишете в необходимото разстояние. Паркиране и настаняване. Между другото, трябва да паркирате с ниска скорост – в противен случай няма да имате време да завъртите волана навреме и опитът ще бъде неуспешен. Паркирането е успешно, ако колата ви е равна отстрани на пътя между други две коли. Имайте предвид, че задната част на автомобила не трябва да изпъква първо. Това ще попречи на движението на други автомобили, и второ, водачът на колата зад вас ще бъде много неудобен да започне да се движи.

Стоящите автомобили

Много по-удобно е да паркирате на заден ход – можете да паркирате сравнително лесно, дори когато разстоянието между стоящите автомобили е по-малко от 2 пъти дължината на колата ви. Нека да видим как се прави това. Паркирайте колата си успоредно на предната кола което означава колата, която възнамерявате да паркирате зад. Уверете се, че страничното разстояние между машините е приблизително 0,5 m възможно разумно отклонение. След това превключете на заден ход и карайте назад, като същевременно спазвате безопасната точка на завиване на автомобила си. За тези, които не знаят, нека да обясним: има безопасна повратна точка за всяка кола. Изчислява се по следния начин от очите на водача трябва да нарисувате въображаема права линия към дясното задно колело на колата си. Тъй като не можете да видите това колело, мястото на пресичането на тази линия с каросерията на автомобила е точката за безопасно завиване.