плащане за паркинг

Непримирими камериерки

Спомнете си как по-рано, когато се опитвахме да паркираме, бяхме нападнати от буйни и непримирими камериерки, на чиято хватка можеше да завижда триглавият Цербер, чиято отровна уста не може да се сравни с поведението на човек, който поиска понякога незаконно място за паркиране. Тези времена са потънали в дълбока забрава и днес системата за плащане на паркинг е напълно автоматизирана, което изключва възможността за съживяване на незаконните командири на паркинги от пепелта на миналото. Има различни начини за плащане на паркинг и ние ще започнем, може би, с най-физическия от тях – с помощта на паркометър. Плащане за паркинг. Плащане на паркинг чрез паркомер – инфографика. Нека да разберем как да платим за паркиране в Москва с помощта на паркинг метър. Последователността на действията при взаимодействие с това високо технологично чудо е много ясна. Първо изберете опцията Плащане за паркиране.

Плащане за паркинг

След това въведете номера на колата си в предложения формат А000АА1 99. След това потвърждаваме номера на зоната за паркиране в който се намира колата заплатете заетото място за паркиране. Плащане за паркинг. Плащането може да се извърши с помощта на банкова карта или със специална карта за паркиране. За да направите това, трябва да прикачите картата към валидатора и да я задържите до края на платежната операция трябва да изчакате, докато средствата бъдат дебитирани и издадена разписка. На картата се дебитира сумата, която е равна на цената на времето за паркиране, посочено от собственика на автомобила. За да разберете салдото на картата, можете да използвате главното меню на паркомата, в което има елемент Баланс на средствата. Плащането за паркинг в Москва е възможно и чрез SMS. За да платите място за паркиране с мобилен телефон, е достатъчно да изпратите конкретно съобщение на 7757.

Броят на часовете

За да удължите паркинга, трябва да изпратите текста X *, където звездичката е броят на часовете. Например X5. Ако искате да спрете паркирането по-рано, изпратете съобщение до посочения номер с текст C или S неизползваното време ще бъде върнато към вашата сметка за паркиране. За да не се окажете на счупено корито за паркиране, не забравяйте да изчакате SMS-доклад, че услугата е завършена.