подготовка за зимата

Как да подготвим камион за зимните студове

За пристигането на зимата превозвачите трябва да се подготвят предварително. Подготовка за зимата. В противен случай автомобилите няма да могат да отидат по предназначение, което ще донесе големи финансови загуби. Подгответе камиона си за зимата в средата на есента. Ще ви кажем какво да имате предвид и на какво да обърнете специално внимание. Проверете състоянието на перките на чистачките сменете, ако е необходимо. Проверете състоянието на окабеляването на камиона и ремаркето, проверете работата на хидравличните системи на камиона и полуремаркето. Не забравяйте също да излеете специална течност в резервоара на шайбата или да добавите алкохол във водата. Обикновената вода ще замръзне рано или късно.

Подготовка за зимата

На първо място, проверете функционалността на акумулатор. Купете нови, ако е необходимо. През зимата натоварването на батериите се увеличава значително автономна работа, осветление в пилотската кабина, включени фарове. Така че от тях се изисква максимална мощност. Анализирайте дали акумулатора ви може да оцелее още една зима. Проверете плътността на електролита, направете превантивен цикъл на зареждане. Ако не сте сигурни за батериите си, пренебрегнете и инсталирайте нови. Шофьорът няма да може да работи комфортно през зимата без автономен нагревател. Когато шофирате от студ, обикновената печка също спестява. Но на паркинга само автономната система ще внесе топлина в кабината. Погрижете се за неговата изправност. Показвайте го периодично на професионалисти.

Пневматична система

Тя страда много в студено време. Това се дължи на замръзването на водата в клапаните. От това колата спира да потегля. Подготовка за зимата. Водата постъпва в пневматичната система от атмосферния въздух. Преминавайки през специални филтри-сепаратори за влага, които служат за почистване на въздуха от водни частици. Ако филтърът вече е изпълнил предназначението си, той пропуска влага в пневматичната система на камиона. По време на студения сезон влагата замръзва върху металните повърхности на клапаните и тръбопроводите, което води до непланиран престой. За да избегнете това, трябва незабавно да смените филтрите и периодично да източвате кондензата от приемниците. Някои съветват, преди настъпването на слана, изсипете 50 грама в системата. антифриз. Между другото, замръзването може да причини неизправност в ECAS пневматична система за управление. За да се коригира ситуацията, ще са необходими скъпи ремонти. Следователно е по-изгодно да подготвите колата за замръзване предварително. Подготовка за зимата.