подготовка на колата

Подготовка на колата

Всичко това е в кратките и практически препоръки на нашия експерт, главният технически специалист на компанията. Подготовка на колата. Първият и най-очевиден съвет е да смените гумите от зимни на летни с пристигането на топлия сезон. Освен това не забравяйте да проверите налягането гуми при ниска атмосфера kgf кв. см колелото може да експлодира за завой или при преодоляване на препятствия. Индикаторът за налягане в гумите трябва да бъде същото, както е посочено в инструкциите за експлоатация на превозното средство. Опитайте се редовно да проверявате налягането и дори на око, преди всяко пътуване.

Подготовка на колата

Проверка на спирачната система. Здравословното състояние на спирачките е пряко свързано с вашата безопасност те заслужават специално внимание. Подготовка на колата. Ако след зимна операция, скърцане, чува се почукване, усеща се пулсиране на спирачките най-вероятно ще ви е необходима професионална помощ. Важно е да проверите нивото. Спирачна течност добавете течност само ако нивото недостатъчно. Освен това, когато добавяте течност, уверете се, че тя се смесва и отговаря на изискванията, посочени в ръководството ръчно.Охлаждаща течност. Висок плюс и нисък минус стрес за всеки кола. Може да прегрее, да не успее да започне и дори да се счупи. Това не се случи, необходимо е да се вземе отговорен подход към избора на охлаждане, течност за колата и след това проверете състоянието на системата навреме, охлаждане, крепежни елементи, маркучи и др.

Подготовка на колата

Нивото на сервоуправлението GUR. Както знаете, сервоуправлението е отговорно за лекотата контрол на колата независимо дали се движи по магистралата и маневрира до екстремни ситуации, когато е необходимо да се поддържа правилната траектория кола. Важно е да се диагностицира състоянието на тази система, поддържайте и проверявайте нивото на напълнената течност и задвижващия ремък. В тази връзка може би последният, но, както обикновено, много практичен съвет от нашия експерт. Той препоръчва подмяна на сервоуправлението в случаите, когато има промени в свойствата на течността цвят, вид на окачване, утайка, увеличаване на усилието на кормилното управление, както и появата на шум в екстремни положения. Това са летните препоръки за поддържане на добрата форма на колата те изглеждат прости, но спазването им със сигурност ще направи пътуванията ви по-безопасни.